ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Από τον Αύγουστο του 20, τώρα διασταύρωσαν τα στοιχεία των πληγέντων της" Θάλειας"

Η "Θάλεια" κατέστρεψε γέφυρες και νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Αύγουστο του 2020. Σήμερα, δυο χρόνια και σχεδόν 5 μήνες μετά, οι τρεις γέφυρες είναι πάντα πεσμένες (αν και όλα γίνονται με... κατεπείγουσες διαδικασίες), ενώ δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ για τους πληγέντες.
 
Ανακοίνωσαν πως ολοκληρώθηκε η διασταύρωση των στοιχείων για τους oφελούμενους κατ’ επάγγελμα και μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, που επλήγησαν από την καταιγίδα Θάλεια, μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των υπηρεσιών της Κρατικής Αρωγής.
 
Οι δικαιούχοι που προέκυψαν, κατά τη φάση αυτή, ανέρχονται στους 279 (227 κατ’ επάγγελμα & 52 λοιποί). Περαιτέρω, το ποσό των αποζημιώσεων που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά στα 2.875.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 2.397.000 ευρώ για τους κατ’ επάγγελμα και 487.000 ευρώ για τους λοιπούς αγρότες.
 
Δεδομένης πλέον της έγκρισης της Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχει ρυθμιστεί το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Θυμίζουμε ότι η "Θάλεια" έπληξε την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς και  δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε πολλές αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
 
Υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό κατέστρεψε τις γέφυρες του Αφρατίου, των Φύλλων και του Βασιλικού, ενώ πολλά καταστροφές είχαμε στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ