ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ H XAΛΚΙΔΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΓΙΑΤΙ H XAΛΚΙΔΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ

Έχουν προκύψει μεγάλες αυξήσεις την ώρα που οι φυσικές καταστροφές έχουν επηρεάσει την αγορά

Ένσταση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε ο Δήμος Χαλκιδέων με επιστολή που απέστειλε, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. 
Ο Δήμος Χαλκιδέων ζητά την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης, καθώς µετά την τελευταία αναθεώρηση προέκυψαν µεγάλες αυξήσεις.
 
Η μείωση των τιμών ζώνης και κατ’ επέκταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου, θεωρείται επιτακτική, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Χαλκιδέων επλήγη από φυσικές καταστροφές, (κακοκαιρία Θάλεια στο Ληλάντιο και στην Αρτάκη), τέθηκε σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και λειτουργεί τις Δομές Φιλοξενίας και Προσωρινής Υποδοχής στην Ριτσώνα, πλησίον της Αυλίδας, εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Η εν λόγω αιτούμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών θα αποκαταστήσει την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, που έχει χαθεί από μεγάλη μερίδα δημοτών, εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών τους. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε τα εξής παραδείγματα:
– Χαλκίδα Τιμή Ζώνης 2021: 800€, Τιμή Ζώνης 2022: 1050€.
– Ληλάντιο Τιμή Ζώνης 2021: 600€, Τιμή Ζώνης 2022: 650€.
 
Η επιπλέον επιβάρυνση ξεπερνάει το 20% σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί δημότες μας να χάνουν το δικαίωμα είσπραξης επιδομάτων, λόγω της ανωτέρω αύξησης των Αντικειμενικών Αξιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε το δικαίωμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του Επιδόματος Στέγασης, του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, κ.α.
 
Ο Δήμος Χαλκιδέων προτίθεται να αναθέσει σε Ορκωτό Εκτιµητή την εκπόνηση σχετικής έκθεσης από την πλευρά του, εφόσον το Υπουργείο δηλώσει ότι θα λάβει υπόψη µια τέτοια εκτίµηση, για την καλύτερη αξιολόγηση όλων των δεδοµένων. Παράλληλα, ζητάει να δοθεί παράταση στην προθεσµία για την ολοκλήρωση της εκτίµησης.
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ