ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Αποχώρηση με βαριά ιστορία και σημασία

Αποχώρηση με βαριά ιστορία και σημασία

Ο Θανάσης Μπουραντάς μετά  από τρεις δεκαετίες μεγάλου έργου για τον τόπο δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Ο Θανάσης Μπουραντάς επί τριάντα συναπτά έτη εκλεγμένος αυτοδιοικητικός σε όλες τις βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης και πολλά χρόνια πριν πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Εύβοιας δήλωσε στους συνεργάτες του ότι δεν θα ξανά είναι υποψήφιος δήμαρχος.
 
Πρόκειται για μια σημαντική είδηση αν σκεφτεί κανείς ότι ο Θανάσης Μπουραντάς είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία αυτοδιοικητικός. Ας σκεφθούμε ότι ήταν ο πρώτος αιρετός Νομάρχης της Εύβοιας όταν δημιουργήθηκε η αιρετή Νομαρχία το 1994 και ο τελευταίος όταν καταργήθηκε το 2010.
 
Από τα δεκαέξι χρόνια ύπαρξης του θεσμού της αιρετής Νομαρχίας τα 12 ήταν Νομάρχης. Ακόμη, για μια τετραετία αντιπεριφερειάρχης (ο πρώτος αιρετός αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας) και δυο τετραετίες δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου.
 
Ο Θανάσης Μπουραντάς έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο που καθόρισε πλήθος δράσεων για την τοπική ζωή. ως Νομάρχης έφτιαξε όλα τα σχολεία του νομού. 
 
Έκανε αμέτρητες μελέτες, έχει φτιάξει λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια σε όλη την Εύβοια. Έχει κάνει το κεντρικό κτήριο όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας στην Χαλκίδας όπως και το Αμφιθέατρο που είναι το κέντρο της πολιτιστικής ζωής της Χαλκίδας την τελευταία δεκαετία. Ακόμη, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιολογικούς καθαρισμούς, Σχέδια Πόλεων, Αποχετευτικά δίκτυα σε πόλεις και χωριά, δρόμους κ.α.
Στο δήμο Κύμης Αλιβερίου έχει προγραμματίσει έργα που θα γίνονται για τα επόμενα δέκα χρόνια χάρη σε εκείνον. Για παράδειγμα Κλειστό Κολυμβητήριο δεν θα υπάρχει για τα επόμενα χρόνια σε όλο το νομό σε καμιά πόλη πλην του Αλιβερίου.
Θεμελίωσε μια δουλειά ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ έργων στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.
 
- Γεννήθηκε στο χωριό Ζάρακες Καρυστίας, το 1945, γιος του Γεωργίου και της Βασιλικής. Εργάστηκε στη ΔΕΗ, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του και υπήρξε επί δεκαετία και πλέον μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος, ως το 1989. 
 
Κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην ΠΑΣΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ (στην αρμόδια συνδικαλιστική επιτροπή). Μεταξύ άλλων ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για περισσότερο από 10 χρόνια, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ επί διετία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ