ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07112020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

ΚΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Κινητοποιήσεις με αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις, νέες θέσεις εργασίας και μείωση φόρων

Απόλυτα επιτυχημένη και στην Χαλκίδα, η χθεσινή πανελλαδική απεργία όπου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βγήκαν στους δρόμους με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε». 

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι  απαιτούν μεταξύ άλλων, «κατάργηση της φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές.


Στην Βουλή βρέθηκαν πολλοί Ευβοείς καθώς και τα μέλη του ΠΑΜΕ, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές αλλά και την κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.
Στην Χαλκίδα είχαμε συγκέντρωση στην πλ. Αγοράς με το παρακάτω κεντρικό μήνυμα: "Η απεργία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε το δίκιο μας όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρχουν νέες κατακτήσεις στον κλάδο και σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και εδώ όπου εργαζόμαστε. Στον κλάδο, σε όποιο εργασιακό χώρο υπάρχουν νέες κατακτήσεις αυτό έρχεται μόνο ως αποτέλεσμα της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των εργαζομένων και με τη στήριξη των κλαδικών σωματείων και της Ομοσπονδίας μας.
 Απεργούμε και διεκδικούμε:
● Διατήρηση όλων τωνθέσων εργασίας με τα δικαιώματα.
● Καταβολή υπερωριών και άλλων δεδουλευμένων όπου οφείλονται.
● Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τα σχέδια που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών στους εργοδότες του κλάδου.
● Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
●  Επαναφορά εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα 751ευρω, κανένας πιο κάτω.
● Να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
● Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί  πρώτης κατοικίας.
● Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
● Απεμπλοκή απο τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.