ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΦΥΠΝΙΣΕ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΦΥΠΝΙΣΕ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑ

Για πρώτη φορά όλοι παραδέχονται ότι η μακρόχρονη εγκατάλειψη του νομού δεν μπορεί να συνεχιστεί - Μια Ερώτηση από τον Β. Αποστόλου

H ιστορία το έχει καταγράψει: Η Εύβοια αν και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα επί δεκαετίες ήταν στην εγκατάλειψη με το πολιτικό της προσωπικό αλλά και τους πολίτες της να αποδέχονται αυτή την εξόφθαλμα άδικη πραγματικότητα. 
Όλες οι υποδομές του νησιού ξέμειναν στον 20ο αιώνα παρά το γεγονός ότι η χώρα κυβερνήθηκε και από τα τρία μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ). Η εγκατάλειψη ήταν... υπερκομματική τελικά.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο μεγάλο έργο που είδε η Εύβοια - και αυτό με καθυστερήσεις - είναι το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τίποτε άλλο. 
 
Χρειάστηκε να βιώσει ο νομός φυσικές καταστροφές για να κινητοποιηθούν η κεντρική εξουσία, το εδώ πολιτικό προσωπικό και οι φορές του νομού. Μετά τις πλημμύρες αλλά κυρίως τις πυρκαγιές στην Β. Εύβοιας, ΟΛΟΙ έσκυψαν πάνω από την ξεχασμένη Εύβοια και τι κατάλαβαν; Ότι ο νομός δεν μπορεί να συνεχίσει μέσα από την εγκατάλειψη, κάτι πρέπει να γίνει. 
 
Η κυβέρνηση τώρα μιλά για πλήρες οδικό δίκτυο, για υδατοδρόμια, τουριστική ανάταση, και πολλαπλές ενισχύσεις πάσης φύσεως. Από κοντά το πολιτικό προσωπικό που για πρώτη φορά μιλά και παραδέχεται δημόσια ότι "ανάπτυξη χωρίς δρόμους δεν θα υπάρξει ποτέ". Πόσο να ελπίζεις όμως όταν εδώ και τρία χρόνια δεν έχεουν ξεκινήσει τα έργα για τις τρεις πεσμενες γέφυρες σε Αφράτι, Βασιλικό και Φύλλων; Ο φόβος είναι η γραφειοκρατία να φέρει την αδιαφορία και μετά την εκ νέου στασιμότητα. 
 
Να γιατί με αφορμή την οδική σύνδεση Β. Εύβοιας με Χαλκίδα ο Β. Αποστόλου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή που αναφέρει: 


α) το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Β. Εύβοιας αποτελεί η προσβασιμότητα στη περιοχή και
β) αυτή τη περίοδο γίνεται μια ευρεία συζήτηση για τις Μελέτες που απαιτούνται,
παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις Μελέτες που έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται ή πρόκειται να ανατεθούν από τις υπηρεσίες σας από το 2000 και εντεύθεν, στην Ε.Ο.77 και ειδικότερα στον άξονα Ψαχνά-Προκόπι-Στροφυλιά-Αγία Άννα-Πευκί-Ιστιαία.

Θεωρώ ως απαραίτητα στοιχεία για την ενημέρωση κάθε Μελέτης:
- Τη θέση και τα χλμ.
- Τον ανάδοχο και την αμοιβή.
- Τα εκπονηθέντα, εγκεκριμένα, υπολειπόμενα και προς ανάθεση στάδια.
- Τα χρήματα που έχουν εκταμιευτεί για την διαπλάτυνση της Ε.Ο.77.
- Τον Προϋπολογισμό και την ωριμότητα των έργων για την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο για πληρέστερη ενημέρωση.

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ