ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Η ΚΥΜΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ 2.000 ΠΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ!

Η ΚΥΜΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ 2.000 ΠΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ!

Οι πρώτες 200 είναι ήδη έτοιμες - Στόχος να γίνει η περιοχή παγκόσμιος προορισμός για τους αθλητές του είδους

Η Κύμη μπορεί να γίνει ένας παγκόσμιος προορισμός αναρρίχησης και ήδη εργάζεται γι αυτό. Μάλιστα, ετοιμάστηκαν οι πρώτες 200 πίστες αναρρίχησης στα Μανίκια από τους Γάλλους Αναρριχητές, που φιλοξενούνται από το δήμο Κύμης Αλιβερίου και την κοινότητα Μανικίων. 
Τελικός στόχος είναι οι 2.000 πίστες! 

Στόχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι όταν οι πίστες γίνουν δύο χιλιάδες, να αποτελέσουν ένα πόλο έλξης για αναρριχητές από όλο τον κόσμο καθώς μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει σε δυο μόνο μέρη της Ελλάδας, στην Κάλυμνο και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. 
Οι αναρριχητές που επισκέπτονται αυτά τα δύο μέρη της χώρας, ξεπερνούν τους τρείς χιλιάδες ετησίως.
Σε συγκέντρωση που έγινε στην κοινότητα Μανικίων το Σάββατο 23 Μαρτίου,  ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, τόνισε τη σημασία αυτής της προσπάθειας για την περιοχή και για ολόκληρο το νομό και ζήτησε σε πρώτη φάση να γίνει μια καταγραφή των τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή αλλά και σπιτιών που θα μπορούσαν να νοικιαστούν ιδιαίτερα τις δυο εποχές που προτιμούν οι αναρριχητές, άνοιξη και φθινόπωρο.
Από τον επόμενο μήνα ενδέχεται οι επισκέπτες να φτάσουν τους 1500 αναρριχητές και σκοπός είναι η περιοχή να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες αθλητές. 
Ο εκπρόσωπος των γάλλων Αναρριχητών κ. Ολιβιέ  πρότεινε τη δημιουργία ενός φορέα με τη συμμετοχή του δήμου, κατοίκων της κοινότητας συλλόγων εθελοντών κλπ ώστε να υπάρξει οργάνωση και σωστή διαχείριση των επισκεπτών ιδιαιτέρως όταν αυτοί θα αυξηθούν και θα έρχονται από όλο τον κόσμο.
Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, είχε φιλοξενήσει πρόσφατα ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Γαλλικού Πανεπιστημίου του Πο,  στο οποίο έχει ανατεθεί εκπόνηση μελέτης από το δήμο με στόχο να μπει η Κύμη στον παγκόσμιο αναρριχητικό χάρτη, με τη δημιουργία πεδίων αναρρίχησης, περιπατητικών μονοπατιών και διαδρομών ποδηλάτων βουνού με mountain bike.
Στην παρούσα φάση 16 από τους καλύτερους Γάλλους αναρριχητές,  ετοίμασαν εθελοντικά στα Μανίκια τις πρώτες 200 πίστες αναρρίχησης, με σκοπό να επιστρέψουν και να ετοιμάσουν και ακόμα περισσότερες.
Στη συνάντηση- ενημέρωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, οι εκπρόσωποι των Γάλλων Αναρριχητών, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος, Δημήτρης Μούντριχας,ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ Κώστας Δημάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανικίων Κώστας Χουχούμης, ο πρόεδρος Νίκος Αποστόλου και εκπρόσωποι του συλλόγου διασωστών SAR 312, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Γαλιτοπούλου και κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ