ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΑ ΑΚOΜΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η "ΝΗΣΟΣ EYBOIA REGATTA 2019"

ΕΝΑ ΑΚOΜΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η "ΝΗΣΟΣ EYBOIA REGATTA 2019"

Φορείς της Εύβοιας οργανώνουν από 4-10 Αυγούστου έναν θαλάσσιο event γνωριμίας και πρόσθετης φήμης της Εύβοιας

Η Εύβοια έχει μεγάλες δυνατότητες πολλαπλών τουριστικών επιλογών. Είναι ένα τόπος με εξαιρετικές ομορφιές και μεγάλο αριθμό δράσεων και συγκινήσεων. 
Γι' αυτό και οι φορείς της σπεύδουν να δίνουν αφορμές ώστε το νησί μας να ακουστεί, να προσφέρει νέες εμπειρίες και να αυξήσει φήμη και επισκεψιμότητα.

Σε αυτή τη λογική, από 4 έως 10 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά στην Εύβοια ο αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης µε την επωνυμία «ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ-EVIA ISLAND REGATTA 2019».
Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ευβοίας, το Σ.Α.Μ.Ε.Ε., την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον Ο.Λ.Ν.Ε., τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας, τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης και τον Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωραίων.
Όπως λένε οι διοργανωτές, σκοπός του αγώνα είναι, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Εύβοιας, του πολιτισμού της, των τοπικών της προϊόντων, της φιλοξενίας των κατοίκων της και φυσικά της ιστιοπλοίας.
Ο φετινός πρώτος αγώνας θα έχει ιστιοδρομίες συνολικής απόστασης περίπου 120 ν.µ. και µία θαλασσοπορία περίπου 38 ν.µ. Θα εκκινήσει από το λιμάνι της Χαλκίδας και θα επισκεφτεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας.
Στις 3 Αυγούστου θα γίνει συγκέντρωση κυβερνητών και πληρωµάτων όπως και την τελετή έναρξης µε δεξίωση στην Χαλκίδα, στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 1η ιστιοδρομία Χαλκίδα-Λίµνη, την επόμενη 5 Αυγούστου έχουμε ελεύθερη θαλασσοπορία Λίµνη-Ωρεούς.
Στις 6 Αυγούστου στον στίβο έξω από το λιμάνι των Ωρεών θα διεξαχθεί η 2η ιστιοδρομία ελεγχόµενου στίβου. Η 3η ιστιοδροµία θα γίνει στις 8 Αυγούστου µε διαδρομή Ωρεοί-Ψαροπούλι, και η 4η στις 9 Αυγούστου µε εκκίνηση από το Ψαροπούλι και τερματισμό Ιστιοδρομίας αλλά και του αγώνα στο λιμάνι της Κύμης, όπου την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης.
Για το event ο Περιφερειάρχης κ. Φ. Σπανός δηλώνει: "Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πλούτου και της ομορφιάς της Εύβοιας".
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κυρία Βούλα Αγιοστρατίτη: "Το National Geograpcic αναφέρει ότι η Εύβοιας είναι στους δέκα καλύτερους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς του κόσμου. Έχουμε χρέος να ενισχύσουμε αυτή τη διεθνή αξιολόγηση".