ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι03212023

Δευ, 20 Μαρ 2023 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ "EVIA REGATTA"

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ "EVIA REGATTA"

Ξεκινά το Σάββατο, επεκτείνεται και στην Σκύρο ενώ συμπληρώνεται με το "Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης"

Το National Geographic έχει συμπεριλάβει την Εύβοια δύο φορές στους 10 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για ιστιοπλοΐα. Αυτό ήταν ο σπινθήρας για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα "Evia Island Regatta" που θα διεξαχθεί και φέτος από αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.
 
Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα όμως στηρίχθηκε από το Επιμελητήριο, το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ) τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους Χαλκίδας (ΙΟΧ) ενώ ανταποκρίθηκαν άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και οι Δήμοι Χαλκίδας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου.
 
H κεντρική ιδέα είναι μέσα από έναν διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, να αναδειχθούν οι ομορφιές των δυο νησιών μας και να επεκταθεί η φήμη τους. Είναι μια προσπάθεια που κάθε χρόνο πρέπει να βάζει μεγαλύτερους στόχους και ήδη αυτό φαίνεται και από φέτος. Η Evia Island Regatta, εκκινώντας από το λιμάνι της Χαλκίδας θα επισκεφθεί τα λιμάνια των Ωρεών και του Ψαροπουλίου και θα τερματίσει στο λιμάνι της Σκύρου.

Με τη λήξη δε της “Evia Island Regatta 2021” θα διεξαχθεί από 6 έως 11 Αυγούστου  στη Σκύρο, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”. Πρόκειται για το κορυφαίο event θαλάσσης στο νομό.

Σημειωτέν ότι οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης έχουν τεθεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Νίκος Μώρος, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω τη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021”, που διεξάγεται  φέτος στο νησί της ζωής μου την Εύβοια, αλλά και σε αυτό της καρδιάς μου, τη Σκύρο.

Έχοντας την τιμή, να υπηρετώ φέτος τη διοργάνωση ως  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, εύχομαι να συνεχίσω επάξια το τρίτο κατά σειρά «ταξίδι» της ‘’Evia Island Regatta’’, που έχει πια αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός του τόπου μας.

Ιδιαίτερα δε που αυτή τη χρονιά, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Evia Island Regatta, δίνει τη σκυτάλη στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης, που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Σκύρου.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας - Αιδηψού και Σκύρου, με την εξαιρετική συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας και του Σωματείου Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), καθώς και την καθοριστική συμβολή των χορηγών εύχομαι να πρωταγωνιστήσει το κάλος, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και η φιλοξενία της Εύβοιας και της Σκύρου,  μέσα από έναν ωραίο αγώνα που θα προάγει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες".