ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ03052021

Τετ, 03 Μαρ 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Κούφιος ο δρόμος προς το λιμάνι της Κύμης

Εκτεταμένη διάβρωση αποκαλύφθηκε όταν άνοιξε μια μεγάλη... τρύπα

Ξαφνικά, στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης, άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στο δρόμο. 

Περισσότερα...

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου να λειτουργεί με ασφάλεια και ταχύτητα για τους δημότες

Ο Δήμος Χαλκιδέων, δημιουργεί σιγά σιγά μια σημαντική παράδοση: Γίνεται μια έξυπνη πόλη. Δηλαδή περνά όλο και περισσότερες δράσεις στο διαδίκτυο απλοποιώντας την ζωή των δημοτών.

Περισσότερα...

Αιτήματα κατοίκων Λήλαντα

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη

Την π. Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από αίτημα των Επιτροπών Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας, με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Κελαίδίτη και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών
Οι επιτροπές κατοίκων ζήτησαν αυτή τη συνάντηση επειδή ανησυχούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών τους. Όπως αναφέρουν, σχεδόν 7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί πλήρως από τα φερτά υλικά και τη λάσπη/άμμο.
Οι κάτοικοι ρωτούν γιατί η Περιφέρεια απέσυρε τα μηχανήματα και έλαβαν την απάντηση ότι η αποκατάσταση ανέβασε τον προϋπολογισμό πολλά εκατομμύρια πάνω από τις δυνατότητες τους, και γι αυτό να περιμένουν τις πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δεσμεύτηκαν πως για τις αποζημιώσεις, οι έλεγχοι ολοκληρώνονται και σύντομα θα δοθούν καταβληθούν.
Για την αποκατάσταση των οδών και γεφυρών, απάντησαν ότι μόλις έγινε ο διαγωνισμός και εκκρεμεί να γίνει η συμβασιοποίηση των έργων μέχρι Απρίλη, για να προχωρήσουν μετά οι εργασίες εφόσον δοθούν οι πιστώσεις από την κυβέρνηση.
Τέλος, για τις μελέτες, απάντησαν ότι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Δεν έχουν φτάσει στο σημείο να μελετήσουν την εκβολή του Λήλα για ενδεχόμενη διαπλάτυνση.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΑΦΡΑΤΙΟΥ

Παρά το κατεπείγον, έξι μήνες μετά δεν έχει δημοπρατηθεί η αποκατάσταση τους - Κάτοικοι σε απομόνωση

Τρεις Γέφυρες καταστράφηκαν στις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου αλλά έξι μήνες μετά δεν έχει καν δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης τους. 
Αποτέλεσμα κάτοικοι να βρίσκονται σε απομόνωση όπως συμβαίνει με την Γέφυρα Φύλλων
Τα παραπάνω αποκαλύπτει ερώτηση που υπέβαλλε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο βουλευτής επισημαίνει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν ως απόρροια των δυσχερών οδικών συνδέσεων στην περιοχή, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν κατά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου οι τρεις προαναφερθείσες γέφυρες. 

 

Ο κ. Ζεμπίλης επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης του έργου το οποίο καθυστερεί παρά το γεγονός ότι Υπουργείο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη να επανέλθουν τάχιστα οι συγκεκριμένες οδικές υποδομές το ενέταξε ως Έργο Εθνικού Επιπέδου με τίτλο: «Επείγουσες παρεμβάσεις άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στην νήσο Εύβοια και ειδικότερα τη γέφυρα Βασιλικού, επί της Εθνικής Οδού 44, τη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα καθώς και τη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι»,.

 

Στην συνέχεια, εγκρίθηκε η δέσμευση του απαιτούμενου ποσού σε βάρος του προϋπολογισμού, ενώ προχώρησε και η διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης. Ακόμη έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του Έργου και ορίστηκε ο ανάδοχος.
Ωστόσο η γραφειοκρατία είναι στην Ελλάδα ανίκητη. Έχουν παρέλθει ήδη έξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και οι κάτοικοι εξακολουθούν να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες τους. Να γιατί ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.

Επιδοτήσεις στο Δήμο Κύμης για τα διατηρητέα του κτίρια

Ο Δήμος θέλει να μπει στο πρόγραμμα "ΔΙΑΤΗΡΩ" που δίδει το 100%

Δηλώσεις από τον δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά σχετικά με το πρόγραμμα ΄΄ΔΙΑΤΗΡΩ΄΄, δηλαδή την 100% επιδότηση των διατηρητέων κτιρίων.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ