ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ζεμπίλης: Έως 4 μήνες για τις μελέτες και 12 μήνες για τα έργα στις πάντα πεσμένες οδογέφυρες Φύλλων, Αφρατίου και Βασιλικού  

Όσοι νόμιζαν ότι ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή των τριών πεσμένων γεφυριών εδώ και... 2 χρόνια και 4 μήνες πλανώνται πλάνην οικτράν. 

Περισσότερα...

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ

Μετά από δυο χρόνια και τρεις μήνες για μια ακόμη φορά αναγγέλλεται η έναρξη εργασιών για την κατασκευή των περίφημων τριών Γεφυριών που κατέπεσαν από πλημμύρες σε Φύλλα, Βασιλικό και Αφράτι. 

Περισσότερα...

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Εντάχθηκε μαζί με άλλες 24 πόλεις σε προώθηση έργων με την σωστή εξυπηρέτηση των επισκεπτών της και την αύξηση τους

Η Χαλκίδα έχει επιλεγεί ώστε με συγκεκριμένα έργα να μπορέσει να γίνει γίνει ελκυστικότερη για τους επισκέπτες της. Συνολικά θα γίνουν σε πρώτη φάση 39 έργα άμεσης προτεραιότητας σε πόλεις που έχουν τουριστική κινητικότητα - μια είναι και η Χαλκίδα με τρία έργα.
 
Τα έργα αυτά, α ενισχύσουν τον χαρακτήρα και τη βιωσιμότητα της πόλης, θα την προστατέψουν από τις επιπτώσεις της μεγάλης ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και θα βελτιώσουν την εμπειρία για τους επισκέπτες τους.
 
Ειδικά στη Χαλκίδα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων, αλλά και την ηλεκτροκίνηση. Μέτωπα στα οποία «πονάει» ο ελληνικός τουρισμός και οι συγκεκριμένοι προορισμοί και προβλήματα τα οποία μάλιστα έχουν συχνά βρει τον δρόμο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ξένους επισκέπτες, που εξεπλάγησαν δυσάρεστα με την κατάσταση.
 
Πρόκειται για έργα απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, της ελκυστικότητας στους επισκέπτες και εν τέλει για τη διατήρηση του ίδιου του χαρακτήρα των προορισμών.
 
 
Προηγήθηκε μεγάλη μελέτη, που το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με ανεξάρτητο ιδιωτικό συμβουλευτικό οίκο διενήργησε και ολοκλήρωσε το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για μία «δεξαμενή» με 700 περίπου έργα που απαιτούνται για να μπορέσει ο τουρισμός, όχι μόνο να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των προορισμών, αλλά και να συνεχίσει να αναπτύσσεται επωφελώς για την οικονομία.
 
Είναι έργα που δεν αφορούν τόσο σε βαριές υποδομές, όπως επεκτάσεις αεροδρομίων, λιμανιών, μαρινών ή μεγάλους οδικούς άξονες, καθώς αυτά ούτως ή άλλως προχωρούν από άλλους φορείς του Δημοσίου ή της κυβέρνησης. Είναι έργα «ορφανά», υπό την έννοια πως στην πλειονότητά τους δεν τα έχει υιοθετήσει κανένας συγκεκριμένος φορέας.
Σε δεύτερη φάση το υπουργείο Τουρισμού, με βάση αυτή την προεργασία και επικουρούμενο από επαγγελματίες ανεξάρτητους συμβούλους, προχώρησε στην προτεραιοποίησή τους με βάση κριτήρια, όπως ο όγκος των επισκεπτών ανά προορισμό, η φέρουσα ικανότητα των υποδομών του σε κλίνες και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιούνται σε αυτούς. Από αυτή την εργασία προέκυψαν 26 μικροί και μεγάλοι προορισμοί, μεταξύ των οποίων Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Χανιά, Ζάκυνθος, Πάρος, νησιά Αργοσαρωνικού, Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λευκάδα και Αρχαία Ολυμπία, αλλά και λιγότερο αναπτυγμένοι τουριστικά τόποι, όπως η Λέσβος, η Κατερίνη, η Χαλκίδα, η Καλαμάτα, η Θάσος, το Λασίθι, τα Ιωάννινα, η Σάμος, τα Τρίκαλα, όπως όμως και η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Κατόπιν αναγνωρίστηκαν τα έργα εκείνα τα οποία είτε θεραπεύουν χρονίζοντα προβλήματα είτε θα έχουν τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη θετική επίπτωση στην καθημερινότητά τους.

Τα 39 αυτά έργα επιμερίζονται σε ώριμα, σχεδόν ώριμα και κάποια που χρήζουν ωρίμανσης πρακτικά εκ του μηδενός, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούν να υλοποιηθούν τάχιστα εφόσον δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο. Να λάβουν δηλαδή αδειοδοτήσεις fast track, ανεξάρτητα από το ύψος του προϋπολογισμού τους, αφού η χρησιμότητά τους για τη βιωσιμότητα στον ελληνικό τουρισμό είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας.

Προχωρά γοργά η Γέφυρα Ξηριά

Ικανοποιητικά προχωρά το μεγάλο έργο ενίσχυσης και θεμελίωσης της γέφυρας Ξηριά, στο δρόμο Χαλκίδας-Ιστιαίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και το υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Μετά το πέρας της κατασκευής των έργων ενίσχυσης της θεμελίωσης της γέφυρας, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του φορέα ανωδομής και του καταστρώματος κυκλοφορίας.

Περισσότερα...

ΤΟ ΔΙΧΡΟΝΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η γραφειοκρατία κατανικά τους πάντες: Κυβέρνηση, κόμματα και στο τέλος την ίδια την κοινωνία

Σαν σήμερα, στις 9 Αυγούστου 2020 πλημμύρες στην Εύβοια σκότωσαν 8 ανθρώπους κατάστρεψαν σπίτια και έριξαν τις Γέφυρες στα Φύλλα, το Βασιλικό και το Αφράτι. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ