ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ

XAΛΚΙΔΑ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΣΕ 13 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 40 ΕΥΡΩ

Σημαντικές δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΝΕ Σπ. Γεροντίτη για Υδατοδρόμια, Λιμάνια και τον συνολικό σχεδιασμό του Οργανισμού στην Εύβοια

Τα στρατηγικά λιμάνια του Νομού, τα υδροπλάνα, οι μαρίνες, η μεταφορά της ιχθυόσκαλας της Χαλκίδας, έργα υποδομών σε μεγάλα λιμάνια στρατηγικής σημασίας, τα νέα δρομολόγια από τα λιμάνια της Κύμης και της Καρύστου, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το λιμάνι στο Κυμάσι και μία σειρά δράσεων σηματοδοτούν τη διαδρομή της νέας διοίκησης του Οργανισμού κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην παραλία Λευκαντίου

Ολοκληρώθηκε την π. Παρασκευή το έργο «Αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών κοινοχρήστου χώρου παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, Δ.Ε. Ληλαντίων, Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν της θεομηνίας της 8ης και 9ης-08-2020», το οποίο περιλάμβανε:

Περισσότερα...

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 186 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Παρά το γεγονός ότι οι υποδομές έχουν ολοκληρωθεί, 9.590 νοικοκυριά είναι χωρίς πρόσβαση

 
186 αγροτικοί οικισμοί της Εύβοιας, με συνολικό πληθυσμό 27.426 κατοίκους, δεν έχουν ιντερνετ αν και η Φάση Α' του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών (δικτύων) στις περιοχές αυτές έχει ολοκληρωθεί. 

Περισσότερα...

Η ΕΥΒΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ

Ισχυρές ακτοπλοϊκές γραμμές θα ενισχύσουν τον ρόλο και την οικονομία της - Η περίπτωση της Κύμης

«Το λιμάνι της Κύμης μπορεί να είναι ο φάρος για το μέλλον, για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή. Μπορεί να γίνει η πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, είναι το κοντινότερο λιμάνι στα Δαρδανέλλια, του κεντρικού ελλαδικού κορμού. 
Σημαντικό θα είναι το όφελος και για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, από τη στιγμή που η τροφοδοσία τους μέσω του Λιμανιού της Κύμης θα είναι καλύτερη και οικονομικότερη, ενώ θα ενισχυθεί και η τουριστική τους κίνηση».
 
Αυτή είναι η πεποίθηση του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως την περιγράφει ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο προχώρησε ήδη στην επιδότηση της γραμμής ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου με 2.322.000 ευρώ. Θα γίνονται 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, που θα  ενώνουν 3 ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου, όπως-επίσης-και για την αύξηση της επιδότησης της υφιστάμενης άγονης γραμμής ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ.
 
Ο βουλευτής τόνισε, ότι -τώρα- πρέπει να αυξηθούν και οι πιέσεις για την υλοποίηση των προγραμματισμένων παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου, έτσι ώστε να καταστεί ακόμα ελκυστικότερο το Λιμάνι της Κύμης. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν επισκεφθεί το Λιμάνι της Κύμης, όπου και είχε διαπιστώσει το πόσο σημαντικό είναι για τη διευκόλυνση της κίνησης στη σύνδεση της Χαλκίδας με το Λιμάνι να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
 
ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ Η REGATTA
 
Στην εν λόγω συνάντηση,  συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Μώρος Αντιπρόεδρος Α΄ του Επιμελητηρίου Εύβοιας και ο Αντιπρόεδρος- Έφορος Αγώνων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας κ. Κώστας Κατσικαβάλης. Ζητήθηκε λοιπόν, η συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου 2021.
Ο κ. Κυριαζόπουλος διαβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός και θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
 
 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ - ΑΛΙΒΕΡΙ

Διοικητήριο, Κολυμβητήριο, Αναπλάσεις, Οδικά μπαίνουν σε χρηματοδοτήσεις

Οι υποδομές περιγράφουν τις τοπικές κοινωνίες. Αντίθετα η έλλειψή τους είναι απόδειξη εγκατάλειψης και κακής διαχείρισης. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ