ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ06062020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ

ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ

Χωρίς προσωπικό αλλά και εξοπλισμό το λιμάνι της Χαλκίδας - Διαμαρτυρίες εταιρειών - Το θέμα στη Βουλή

Οι οργανικές θέσεις των πλοηγών στο λιμάνι της Χαλκίδας είναι τυπικά τρεις, αλλά εδώ και τρία χρόνια, η μία παραμένει κενή, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει μείνει μόνο ένας  πλοηγός  μετά την απουσία συναδέλφου του για θέματα υγείας.

Έτσι έχει απομείνει μόνο ένας πλοηγός να οδηγεί τα πλοία στους χώρους των Λιμανιών βοηθώντας τα να δέσουν  σε 24ωρη βάση.
Η κατάσταση αυτή έχει λάβει εξαιρετικά προβληματικές διαστάσεις: Πολύωρες καθυστερήσεις  στην κίνηση των πλοίων, την ώρα που το λιμάνι Χαλκίδας, εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πλοίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς του, αλλά και λόγω της διέλευσης μέσω του πορθμού πλοίων κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ανοίγει η γέφυρα.
Το θέμα έχει φέρει στη Βουλή ο κ. Κεδίκογλου αναφέροντας ότι η έλλειψη πλοηγών σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι το μεταφορικό έργο του πλοηγού το έχουν αναλάβει, προσωρινά, ιδιωτικά ρυμουλκά περιγράφουν ένα μεγάλο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα - όπως αναφέρει - η πλοηγίδα «ΠΟΥ 03» χαρακτηρίστηκε ως μη αξιόπλοο σκάφος και τέθηκε σε ακινησία με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι επιχειρήσεις Ναυτιλίας, καθώς είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν ρυμουλκό για τη μεταφορά του πλοηγού (κόστος 500 ευρώ ανά πλοίο) τη στιγμή που καταβάλλουν στο ακέραιο τα πλοηγικά δικαιώματα, ενώ και οι πλοιοκτήτες τω αφικνούμενων πλοίων διαμαρτύρονται για το επιπλέον κόστος το οποίο επιβαρύνονται από τη μη διευθέτηση του θέματος.
Σημειώνεται, ότι οι αποστάσεις που πρέπει να καλύψει οδικώς ο μοναδικός πλοηγός είναι:
1) Χαλκίδα-Αλιβέρι-Χαλκίδα 100 χλμ.
2)Χαλκίδα-Λάρυμνα-Χαλκίδα 180 χλμ.
3)Χαλκίδα-Μαντούδι-Χαλκίδα 160 χλμ.
4) Χαλκίδα Σόγια-Χαλκίδα 40 χλμ.
Εξαιτίας, μάλιστα, της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου το πρόβλημα των πολύωρων καθυστερήσεων πλοήγησης των πλοίων, προειδοποιούν, ότι επιφυλάσσονται να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες διεκδικώντας αποζημιώσεις.
* Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε την σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ερωτώντας:
1. Σε τι ενέργειες θα προβεί για την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων πλοηγών, αλλά και την αύξησή τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα Χαλκίδας και να αποφευχθούν οι αρνητικότατες συνέπειες της απαξίωσής του.
2. Αν προτίθετε να ικανοποιήσει το αίτημα προσωρινής διάθεσης πλοηγίδας για την κάλυψη των αναγκών του Πλοηγικού Σταθμού Χαλκίδας έως ότου αποκατασταθεί η «Π.Υ 03».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ