ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ06062020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παρουσίαση των δυνατοτήτων του σε σημαντική ημερίδα για τις Μεταφορές από τον κ. Παπανδρέου

Μεγάλα είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι προοπτικές που εμφανίζει το Λιμάνι της Χαλκίδας ως μέρος του ευρύτερου δικτύου λιμανιών της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε σημαντικό σύνεδριο, παρουσίασε  τις δυνατότητες του λιμένα να υποδεχθεί μεγαλύτερο όγκο εμπορικών πλοίων με βιομηχανικά φορτία ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη-σωματείο λιμενεργατών, ναυτικούς πράκτορες και εκπροσώπους βιομηχανιών- για τη συγκρότηση ενός πιο ανταγωνιστικού πλάνου υπηρεσιών και τιμολογιακής πολιτικής.
Ακόμα προχώρησε σε μια συνοπτική ανάλυση για το τι σχεδιάζεται σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο (master plan) για το Λιμένα Χαλκίδας ενώ υπογράμισε ότι ο σχεδιασμός του ΟΛΝΕ είναι το νέο λιμάνι να μετεγκατασταθεί στον χώρο του πρώην εργοστασίου τσιμέντου στην είσοδο της πόλης όταν λυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο χώρο.
 Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα  σύνδεσης με τη σιδηροδρομική γραμμή-συνθήκη αναγκαία για τη βιώσιμη ανάπτυξη του λιμένα στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων logistics.
Η εκδήλωση έγινε στη Λιβαδειά στο Επιμελητήριο Βοιωτίας το Σάββατο 2 Ιουνίουστο πλάισιο της 17ης Πανελλήνιας Επιμελητηριακής Συνδιάσκεψης Μεταφορών.
 Την εκδήλωση  διοργάνωσε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και ως αντικείμενο είχε τις εξελίξεις, τους προβληματισμούς και τις προκλήσεις στον τομέα των ελληνικών μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των logistics, της διασύνδεσης και της ανταγωνιστικότητας.
Διακεκριμένοι εκπρόσωποι αρμόδιων Αρχών και Φορέων Μεταφορών τοποθετήθηκαν για μια σειρά ζητημάτων που αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις και τις προοπτικές του κλάδου.
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία του κλάδου των μεταφορών, οι συνδυασμένες μεταφορές εμπορευμάτων, το ζήτημα των υποδομών σε λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και η πρόκληση της νησιωτικότητας, ενώ παρουσιάστηκαν παραδείγματα μεταφορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ως case studies.
 Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών Μιχάλης Αδαμαντιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και ΚΕΕΕ Κων/νος Μίχαλος, ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και ο Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας.