ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ 5 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ 5 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Κανείς δεν σχεδιάζει ένα αεροδρόμιο τσάρτερς για την Εύβοια - Που θα γίνουν Υδατοδρόμια

Η Εύβοια έχει μια αδιανόητη μοναδικότητα: Είναι το δεύτερο νησί της χώρας και όμως δεν έχει αεροδρόμιο ώστε να εξυπηρετεί πολίτες και τουρίστες. 

Ένας σοβαρός λόγος είναι η δέσμευση της χώρας να μην γίνει αεροδρόμιο σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από το "Ελευθέριος Βενιζέλος",των Αθηνών.


Την δέσμευση αυτή επέβαλαν οι διαχειριστές που ανέλαβαν την λειτουργία του. (Περίεργη δέσμευση αν σκεφθεί κανείς ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν γύρω τους πολλά μικρότερα αεροδρόμια).
Ωστόσο το σεροδρόμιο που χρειάζεται η Εύβοια είναι στην περιοχή της Ιστιαίας - Αιδηψού ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς οργανωμένων γκρουπ με τσάρτερς. Κανείς δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο για την Εύβοια και το μόνο που της απομένει είναι τα Υδατοδρόμια για μικρές σύντομες μετακινήσεις είτε τουριστών, είτε επιβατών.
Το θέμα των Υδατοδρομίων το έφερε η παράταξη «η Στερεά σε νέα τροχιά» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο αποδέχτηκε την πρόταση για πέντε σημεία. Στη συνέχεια η πρόταση αυτή προωθήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων που επίσης το έκανε αποδεκτό.
Η πρόταση κατατέθηκε και στο νέο Νομοσχέδιο που βάζει τους κανόνες ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίων και σύντομα θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Στην Εύβοια λοιπόν, σύμφωνα με την πρότασή, θα δημιουργηθούν 5 τέτοιες δομές Υδατοδρομίων: στην Β. Εύβοια, στην Καρυστία, στην Κύμη, στην Σκύρο και στην Χαλκίδα, που θα έχουν κύριο του έργου τα λιμενικά ταμεία και τον ΟΛΝΕ. 
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας σε σχέση με το θέμα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να έρθει   σε προγραμματική συμφωνία με τους κύριους του έργου (ΟΛΝΕ και Λιμενικό Ταμείο Σκύρου) για να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει πτητικό έργο υδροπλάνων στο Αιγαίο, η προϋθεση είναι μια και μόνο μία: Πολλά Υδατοδδρόμια, παντού σε κάθε νησί. Διαφορετικά δεν μπορεί μια τέτοια επένδυση να είναι κερδοφόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ