ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η Λίνα Ευσταθίου ζήτησε κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Η Λίνα Ευσταθίου ζήτησε κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Μια περιγραφή των ζημιών αλλά και των κινήσεων που έγιναν

Την κήρυξη της Ιστιαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζητά με το έγγραφο του με αριθμ.πρωτ. 224229/793 από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μετά το αίτημα της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου με Αρ. Πρωτ. 1439/223861.

Οι άμεσες συνέπειες των καταστροφών που προκλήθηκαν είναι ζημιές σε επιχειρήσεις , σε οικίες σε δίκτυα υποδομών, οδικών δικτύων και δίκτυα ομβρίων της ανωτέρω περιοχής και είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών αναφέρει το έγγραφο της Περιφέρειας μετά το αίτημα του Δήμου Ιστιαίας και καταλήγει “Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την κήρυξη της ανωτέρω περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας”

Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Βόρεια Εύβοια
Εν τω μεταξύ σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία στο Δήμο Ιστιαίας μετά από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση που παρουσιάστηκε τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου με αποτέλεσμα να υπερχειλιζουν τα ρέματα  κυρίως στην δημοτική ενότητα Ιστιαίας.
Το οξύ πρόβλημα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης της Ιστιαίας μεταξύ των οικισμών Αγίου Γεωργίου και Ιστιαίας.
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της νότιας συνοικίας της πόλης εκεί που βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες και σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες λόγω του ύψους του νερού.

Προληπτική μεταστέγαση 50 αθίγγανων σε χώρο του δήμου Ιστιαίας
Στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, ενώ καταστράφηκαν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να αποκλειστούν προσωρινά ημιορεινοι οικισμοί, ενώ έγινε και προληπτική μεταστέγαση 50 περίπου αθίγγανων σε χώρο του δήμου καθώς κρίθηκε επικίνδυνος ο χώρος διαμονής τους (δίπλα στον ποταμό Ξηριά).