ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Από το 2015... τη  δημοπρατούν - Τελευταία διαβεβαίωση για τον περασμένο Ιανουάριο - "Θα γίνει τώρα" λένε

Σε νησί της ακινησίας χαρακτηρίζεται πλέον η Εύβοια με όλα τα μεγάλα έργα που την αφορούν να είναι σε αδιανόητη στασιμότητα. Η ολοκλήρωση των έργων στο Νοσοκομείο, η πολύπαθη ΛΑΡΚΟ, τα Υδατοδρόμια, οι εκσυγχρονισμοί των Λιμένων είναι μονίμως στις εξαγγελίες. 

Ακόμα και η Παράκαμψη Χαλκίδας βρίσκεται σε νέα πολύμηνη καθυστέρηση, (με τα τροχαία ατυχήματα να συνεχίζονται).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας επρόκειτο να δημοπρατηθεί το πρώτο δίμηνο του 2018, κάτι που τελικά δε συνέβη. Στη συνέχεια είχαμε υποσχέσεις πως το έργο θα ξεκινήσει μέχρι τον Μάιο, μετά μέχρι τον Ιούνιο. Αργότερα υπήρξε υπόσχεση πως στα μέσα του Σεπτέμβρη θα είχαμε επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη στnν Χαλκίδα για να κάνει τη σχετική ανακοίνωση. Ποτέ δεν ήρθε. Είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και με βάση μια νέα υπόσχεση "περιμένουμε την ανακοίνωση της δημοπράτησης".
Θυμίζουμε ότι το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας εκτείνεται σε μήκος 16.7 χλμ. Περίπου από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας έως την περιοχή Ψαχνών παρακάμπτοντας τις πόλεις της Χαλκίδας και της Νέας Αρτάκης, με πορεία Βαθροβουνίου.
Η παράκαμψη μήκους 16.7 χλμ. (περίπου 20.5 χλμ. αν συνυπολογίσουμε το τμήμα υψηλή γέφυρα - κόμβος Λαμψάκου) είναι προϋπολογισμού 179.100.000 ευρώ. Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και οι απαραίτητες για την κατασκευή και λειτουργία του μελέτες και έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αναμενόταν να δημοπρατηθεί από τις αρχές του 2015 και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.
Να σημειώσουμε ότι στα αρχικά σχέδια - μελέτες που είχε εκπονήσει η Νομαρχία Εύβοιας προβλεπόταν και το τμήμα υψηλή γέφυρα Χαλκίδας - Λάμψακος όπου θα κατασκευαζόταν νέα γέφυρα μέσα από τη  θάλασσα από την είσοδο της γέφυρα της Χαλκίδας και θα κατέληγε λίγο πριν τη διασταύρωση της Ν. Λαμψάκου (στα σφαγεία). Στη συνέχεια έγινε κάποια μελέτη για ανισόπεδο κόμβο στον Άγιο Στέφανο, ενώ από ότι φαίνεται στην τελικά μελέτη δεν περιλαμβάνεται τίποτα από τα δύο.
Όταν προχωρήσει και η σχεδιαζόμενη παράκαμψη Βασιλικού μήκους 5,3 χλμ από την περιοχή του Βασιλικού μέχρι την πόλη της Χαλκίδας θα συναντά την παράκαμψη Χαλκίδας διασταυρώνοντας στον Ανισόπεδο Κόμβο Δύο Δέντρων.