ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Παρ, 14 Αυγ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Σοκαριστική εκτίμηση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Θ. Μπουραντά που περιέγραψε μια Κύμη σε εγκατάλειψη

Είναι ο πρώτος που το λέγει με τέτοια αμεσότητα και  δημόσια προκαλώντας κύμα ανησυχίας. 
Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Μπουραντάς, δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, περιέγραψε την τριτοκοσμική κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής του για να πει: "Υπήρξαν εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για παρακάμψεις Βασιλικού και Χαλκίδας αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα και όπως πάνε τα πράγματα, χωρίς τη συνδρομή Υπουργείου -Περιφέρειας θα χρειαστούν δεκαετίες για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο".

Υπενθυμίζουμε ότι α) Η Εύβοια είναι ο τελευταίος ξεχασμένος τόπος στην Ελλάδα με δρόμους της δεκαετίας του 50 και του 60. β) Κάθε λίγους μήνες η κυβέρνηση εξαγγέλλει τις εν λόγω παρακάμψεις που όμως σταθερά είναι στις καλένδες.
Μένοντας στο οδικό δίκτυο ο κ. Μπουραντάς είπε με νόημα: "... Τουλάχιστον ένα τμήμα του δρόμου ΛΕΠΟΥΡΑ - ΣΤΟΜΙΟ- ΟΞΥΛΙΘΟΥ θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στα έργα της Περιφέρειας. Το θέμα έχει συζητηθεί αλλά οι πιέσεις είναι μεγάλες όπως φαίνεται…".

ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με πληθυσμό  28.437 μονίμων κατοίκων(απογραφή του 2011) με έκταση 804 τετραγωνικά χιλιομέτρα με 45 τοπικές κοινότητες, δύο δημοτικές κοινότητες (σύνολο 47) και 111 συνολικά οικισμούς  βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στην περιφέρεια και συμμετέχει σε όλους τους τομείς της οικονομίας με περισσότερο ανεπτυγμένο -και συνεχώς αναπτυσσόμενο τον τομέα του τουρισμού.
Στην περιοχή του Αλιβερίου παρά τη βιομηχανική ανάπτυξη και  την ύπαρξη βιοτεχνιών η απασχόληση έχει μειωθεί, οι νέοι εγκαταλείπουν τα χωριά τους και ο πληθυσμός συρρικνώνεται…
Ο κ. Μπουραντάς είπε ότι ο περιορισμός της Ανάπτυξης οφείλεται στο  λόγο της έλλειψης βασικού οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου τόνισε ότι το οδικό δίκτυο από ΧΑΛΚΙΔΑ προς ΑΛΙΒΕΡΙ-ΚΥΜΗ είναι από τα χειρότερα στη χώρα και πρόσθεσε:
«Όσο αυτό το οδικό δίκτυο δεν κατασκευάζεται, η περιοχή δεν θα αναπτύσσεται και οι νέοι θα την εγκαταλείπουν …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ