ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08072020

Πεμ, 06 Αυγ 2020 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ EΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

EΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Ξεπερασμένες οι λιμενικές υποδομές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΟΛΝΕ στις συσκέψεις του

Με λιμενικές υποδομές του περασμένου αιώνα (!), η Εύβοια ασφυκτιά απαιτώντας ένα μπαράζ άμεσων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού που θα αποφέρουν πολλαπλά άμεσα οφέλη στην οικονομία, τον τουρισμό, τις μετακινήσεις κ.α.

Δυστυχώς, τα σχετικά σχέδια που εκπονούνται, μονίμως λιμνάζουν στην αδιανόητη ελληνική γραφειοκρατία και το μόνο που συχνά - πυκνά υπενθυμίζει τις μεγάλες ελλείψεις υποδομών είναι οι συσκέψεις...
Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, τέθηκε προς έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΝΕ το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης για τη διετία 2018 - 2020 το οποίο εκπονήθηκε από τη Διοίκηση (και ενώ το 2018 φέυγει...).
Ένα παράδειγμα για τη διαφορά έργων και λόγων είναι τα Υδατοδρόμια. Ο ΟΛΝΕ ενέκρινε - πάλι; - την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και την κατασκευή πέντε υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Αλιβέρι, Κάρυστο και ενός Υδάτινου Πεδίου στην Ερέτρια. Μόνο που το θέμα λιμνάζει από το 2002 πανελλαδικά και σίγουρα αρκετά χρόνια για την Εύβοια.
Η νέα Διοίκηση του ΟΛΝΕ, πάντως έχοντας αναμορφώσει και εξυγιάνει τα οικονομικά του οργανισμού, καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα, και έχοντας μελετήσει τις προοπτικές ανάπτυξης, διαμόρφωσε το διετές Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης 2018 - 2020, με κύρια σημεία:
Έγκριση του νέου Master Plan για το Λιμάνι της Χαλκίδας, με έμφαση στο Νέο Τουριστικό Λιμένα (Μαρίνα).
Κατασκευή Μαρίνας ως Εργαλείο Ανάπτυξης.
 Προκαταρκτική Μελέτη αντικατάστασης της Παλαιάς Γέφυρας Χαλκίδας
Τακτοποίηση και Αναβάθμιση Λιμενικών Εγκαταστάσεων Βορείου Λιμένα Χαλκίδας.
Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφερειακών Λιμένων.
Αποπεράτωση και Ολοκλήρωση λειτουργίας Λιμένα στις πόλεις Ν. Αρτάκη, Ερέτρια και Κύμη.
Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Λιμένων (PCS) – Πλατφόρμα.
Λοιπές Ενέργειες και Παρεμβάσεις Υδατοδρόμια, Επιβατικοί Σταθμοί και Πύλες Εισόδου στην Κύμη και το Κυμάσι Μαντουδίου, Υπηρεσίες Εφοδιασμού και μικροεπισκευών σε διερχόμενα πλοία στην Κάρυστο, Προτάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τεσσάρων αλιευτικών καταφυγίων του ΟΛΝΕ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, δημιουργία σύγχρονου μεικτού παραγωγικού πάρκου – ψυγείων τροφίμων στους Λιμένες Κύμης και Μαντουδίου.