ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ

ΟΥΤΕ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ

Παρά τις προσπάθειες του ΟΛΝΕ, τα προβλήματα φαίνεται να είναι μεγάλα και ιδιαίτερα

Ούτε το 2019 θα αποκτήσει η Εύβοια Υδατοδρόμια παρά την προσπάθεια του ΟΛΝΕ να επιταχύνει κάθε διαδικασία. Βασικός λόγος είναι ότι για να είναι ευθύς εξαρχής βιώσιμη μια επένδυση στο υδροπλάνο, θα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο και πλήρες δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα ώστε να υπάρχουν πτήσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο προς δεκάδες προορισμούς.

Όμως όπως αποκαλύπτεται, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει. Οι οργανισμοί των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας, του Πειραιά (ΟΛΠ) και της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ενώ αρκετές μαρίνες βρίσκονται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες.
Έτσι, αρκετά λιμάνια και μαρίνες που προσφέρονται για τη δημιουργία κόμβου εξυπηρέτησης (hub) ενός ή περισσότερων δικτύων υδατοδρομίων στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και σε λοιπούς τουριστικούς προορισμούς, πρακτικά αποκλείονται από οποιοδήποτε σχεδιασμό δικτύου υδατοδρομίου.
Σημειώστε δε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα μόλις 3 υδατοδρόμια έχουν αδειοδοτηθεί, όλα στο Ιόνιο.
Συνεχής η γραφειοκρατία
Η διοίκηση του ΟΛΝΕ, αποφάσισε και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης της διακήρυξης, για την ίδρυση πέντε υδατοδρομίων κι ενός υδάτινου πεδίου στην Ερέτρια.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΛΝΕ έχει ζητήσει την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας τόσο για την εκπόνηση των μελετών της ίδρυσης, όσο και για την κατασκευή των υδατοδρομίων.
Σχετικά με την καταλληλότητα των θέσεων τόσο των υποδομών, όσο και των διαδρόμων για προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση, αυτή θα οριστεί από το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό που θα αναλάβει τη λειτουργία του έργου.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων των υδατοδρομίων, αυτή μπορεί να γίνει είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Υπουργείο Υποδομών, είτε από τον φορέα λειτουργίας, κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ