ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η Δ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το νερό παρά την καλοκαιρία δεν υποχωρεί αλλά αυξάνεται και πλημμυρίζει σπίτια, 
επιχειρήσεις, δρόμους - Μεγάλη οικονομική καταστροφή σε Δοκό, Λιανή  Άμμο, Αγία Ελεούσα

 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη, η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων.

Η απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι 3 Ιουνίου 2019 και ελήφθη μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές (Δοκός, Αγία Ελεούσα, Λιανή Άμμος κ.ά.)
Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, στο οποίο είχε τονιστεί ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.
Ωστόσο είναι πλέον γνωστό ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν οφείλονται μόνο στην βροχόπτωση - που απλώς επιδεινώνει το πρόβλημα- αλλά σε ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που "βγάζει" νερό από το υπέδαφος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος σε αυτές τις περιοχές που έχουν χτιστεί σπίτια και επιχειρήσεις, είναι χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Αυτή τη στιγμή, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου παραμένουν πλημμυρισμένα, ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Στον Δοκό οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύση και όχι εγκατάλειψη από τις τοπικές αρχές.
Οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με γεωλογικό φαινόμενο που προαναφέραμε και με το οποίο το νερό αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται.Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Πολλές επιχειρήσεις που έχουν πλημμυρίσει είδαν να καταστρέφονται τα εμπορεύματα τους.
Η τοπική οικονομία έχει πληγεί γιατί και οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων ενώ κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι όσοι είναι ανοιχτοί καθώς είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, από πάνω τους περνούν πολλά νερά και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ