ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΜΈΤΡΑ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΜΈΤΡΑ

Μετά τις φωτιές η κατάσταση είναι επείγουσα δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στην επίσκεψή του στα πυρόπληκτα των Ψαχνών.

"Πρέπει να βιαστούμε". Αυτό ήταν το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές των Ψαχνών. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για "άμεση αναγκη για τα αυτονόητα, όπως είναι η αποζημίωση των ρητινοσυλλεκτών και κυρίως τα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία, δεδομένου ότι μετά τις πυρκαγιές ο κίνδυνος έχει πολλαπλασιαστεί.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, έκανε στάσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.
Στη συνέχεια σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ψαχνών, ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στις πληγείσες εκτάσεις, από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, τους βουλευτές Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου, Θανάση Ζεμπίλη και Σπύρο Πνευματικό, τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας και κατοίκους της περιοχής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Ήρθα εδώ σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δούμε πώς θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Προφανώς προχωρά η αποτύπωση της περιοχής μέσω του συστήματος Copernicus, οι ρυθμίσεις για την υλοτομία, οι διατάξεις για την απαγόρευση της θήρας, όλα τα αυτονόητα που γίνονται και στην Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει όμως να προχωρήσουν και μέτρα που δεν είναι καμία φορά αυτονόητα».
Όπως σημείωσε, διαπίστωσε «με λύπη» ότι για την περσινή πυρκαγιά, στην ίδια περιοχή, προβλέπονταν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επί έναν χρόνο δεν έχουν εκταμιευθεί. «Επομένως, ξεκινώντας από αυτά, πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα στα αντιπλημμυρικά έργα, βρίσκοντας τους αναγκαίους κωδικούς - και υπάρχουν τέσσερις εναλλακτικές λύσεις ως προς αυτό - αλλά και εξασφαλίζοντας και τον αναγκαίο συντονισμό.
 Η Γενική Διευθύντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας θα αναλάβει αυτόν το συντονισμό, για να μην υπάρχουν διάφοροι εμπλεκόμενοι που να δείχνουν ο ένας τον άλλο με το δάχτυλο» είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως «η μεγάλη πρόκληση είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα, ώστε να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό απτά αποτελέσματα. 
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις δυνάμεις της φύσης, μπορούμε όμως να ελέγξουμε τη δράση μας, να κινηθούμε γρήγορα και συντονισμένα».