ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΜΠOΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΜΠOΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε την απόφαση που επί μήνες είχε καθηλώσει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Θετικά νέα είχε για την Χαλκίδα το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο γνωστοποίησε ότι απελευθέρωσε κάθε εμπόδιο ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα συνοδά έργα στο νέο Νοσοκομείο. 
Θυμίζουμε ότι η άμεση εκτέλεση των έργων είναι ένα από τα δυο έργα που θέλει να προωθήσει άμεσα η νέα δήμαρχος Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα. Η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου έχει καθυστερήσει χρόνια και η κύρια αιτία είνα τα παράπλευρα έργα - τα λεγόμενα συνοδά - τα περισσότερα των οποίων είχε σταματήσει το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Με τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου αναμένεται να επιλυθούν κι άλλα ζητήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε σύγχρονο εξοπλισμό.
Το "ξεμπλοκάρισμα" του νέου Νοσοκομείου ξεκαθαρίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία μετά τη συνάντηση αυτή, τον ενημέρωσε ότι μόλις είχε υπογράψει την απόφαση για τα συνοδά έργα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αίροντας ένα από τα τελευταία εμπόδια, που είχαν δημιουργηθεί μετά την ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων, ανοίγοντας το δρόμο για τη μετάβαση στο νέο Νοσοκομείο.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ
Θυμίζουμε ότι από το 2018 θεωρείται έτοιμο το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας. Όμως, τα 250 κρεβάτια του δεν μπορούν να δεχθούν ασθενείς, γιατί δεν έχουν γίνει εγκαίρως  τα αναγκαία έργα οδικής σύνδεσης και αποχετευτικού δικτύου.
Η ΠΟΕΔΗΝ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, είχαν αποκαλύψει ότι τα έργα ξεκίνησαν καθυστερημένα στις αρχές του 2019 και κόλλησαν διότι πρόεκυψαν αρχαιολογικά ευρήματα.
«Εάν τα έργα άρχιζαν ταυτόχρονα (2013) θα είχε βρεθεί μια λύση, μια πενταετία τώρα» εξήγησε τότε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ιωάννης Αγγελάτος. Τώρα όμως κινδυνεύουμε να έχουμε «ένα όμορφο άδειο νοσοκομείο όπως αυτό της Θήβας».
Οι αρχαιολόγοι, είχαν βρει αρχαιότητες κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου και είχαν «παγώσει» την έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΙΔΗΨΟ
Παράλληλα, η Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή, ότι μέχρι το συντομότερο δυνατό, θα διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο αρχιτεκτόνων στο παλιό Υδροθεραπευτήριο Λ. Αιδηψού «Άγιοι Ανάργυροι» για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες αναστήλωσης και αποκατάστασης με στόχο να αποτραπεί η κατάρρευσή του.