ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας σήμερα στην Κύμη με θέμα τη Θαλάσσια Πολιτική

Η Εύβοια είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υστερεί απελπιστικά σε κάθε είδους υποδομές, ένδειξη, της μακρόχρονης εγκατάλειψης του νομού. 
Έτσι και τα πέντε βασικά λιμάνια του νησιού (Χαλκίδα, Κάρυστος, Μαρμάρι, Κύμη, Αιδηψός), έχουν τεράστιες ανάγκες εκσυγχρονισμού αλλά και αξιοποίησής τους, μέσα από πολιτικές ανάπτυξης.

Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν το σχέδιο της κυβέρνησης για τα λιμάνια της Εύβοιας, το οποίο θα περιγραφεί σε σημερινή εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Κύμη, με θέμα: "Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος, Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 ΠΕ Ευβοίας".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 9:00 – 12.00, στο Ξενοδοχείο Kymi Palace, στην παραλία Κύμης, θα παραστούν και οι φορείς του νομού και θα τεθούν όλα τα ζητήματα που πρέπει.
Θυμίζουμε ότι το λιμάνι της Χαλκίδας, είναι ο σημαντικότερος λιμένας της Κεντρικής Ελλάδας. Αποτελεί σημείο «επαφής» του Νότιου και του Βόρειου Ευβοϊκού και συνδέει ουσιαστικά την Κεντρική Ελλάδα με το Αιγαίο. Περιλαμβάνει μια μεγάλης έκτασης Χερσαία Ζώνη, η οποία εκτείνεται εκατέρωθεν του Πορθμού του Ευρίπου τόσο στην Βοιωτική όσο και στην Ευβοϊκή ακτή περιλαμβάνοντας πλήθος λιμενικών έργων, κτιριακών εγκαταστάσεων και ελεύθερων χώρων. Ωστόσο το master plan ανάπτυξής του, είναι πάντοτε στα χαρτιά.
Πρόσφατα επίσης, υπήρξε αναφορά για το λιμάνι της Κύμης. Ότι πρέπει να ενταχθεί στο σχέδιο ανάπτυξης των εθνικών εναλλακτικών θαλάσσιων διαδρομών στο Αιγαίο και να συνδεθεί με τις θαλάσσιες διαδρομές του Βορείου Αιγαίου και της Μαύρης θάλασσας. Να γίνει δηλαδή, μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης θαλασσίων διαδρομών, που θα συνδέουν σημαντικούς αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας μας, με εξωστρέφεια όπως ο Αγροτικός και ο Βιομηχανικός τομέας.
Αυτά επισημάνθηκαν σε μια σημαντική ομιλία από τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ, κ. Ανδρέα Παπανδρέου, που έγινε μετά την τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ στην Κύμη.
Ο κ. Παπανδρεόυ αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση  με κοινοτικούς πόρους και εθνική συγχρηματοδότηση, του λιμένα Κύμης,  λέγοντας ότι πλέον "το λιμάνι της Κύμης περιμένει υπομονετικά τη δική του ευκαιρία αξιοποίησης της ιδανικής τοποθεσίας και των εγκαταστάσεων του, στην επιβατηγή ακτοπλοΐα, τις θαλάσσιες μεταφορές και την κρουαζιέρα. Η Θαλάσσια Εγνατία ανοίγεται μπροστά του".
Αναξιοποίητα παρά κάποια έργα εκσυγχρονισμού είναι και τα υπόλοιπα λιμάνια της Εύβοιας -που δεν μπορούν να δέχονται μεγαλύτερα πλοία για παράδειγμα - με κορυφαίο την αδυναμία να εντάξουν υδατοδρόμια στη λειτουργία τους.