ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09272020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Ξεκίνησε η αποκατάσταση από της ζημιές της "Διδώ"

Ξεκίνησε η αποκατάσταση από της ζημιές της "Διδώ"

Η κακοκαιρία «Διδώ» έπληξε και την Εύβοια ιδίως πληγές, στην ευρύτερη περιοχή του Αρτεμησίου, στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Προέκυψαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου με κυριότερη την καταστροφή της γέφυρας στην ανατολική είσοδο του χωριού των Γουβών, η οποία αποτελεί και τη βασική πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή Αρτεμησίου προς Ιστιαία.

Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο συμβάν με τραυματισμό ή κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, παρόλα αυτά υπάρχουν ζημιές σε περιουσίες κατοίκων, τους οποίους προσπαθούμε να συνδράμουμε με καθαρισμούς και εργασίες αποκατάστασης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε ήδη σε συνεργασία με τη  Δημοτική Αρχή, σχέδιο δημιουργίας εναλλακτικής οδού βόρεια των Γουβών μήκους 1,6 χλμ., η οποία θα επιτρέψει εντός ολίγων ημερών την πρόσβαση σε οχήματα μικρού μεγέθους, για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών.
Μέχρι την ανακατασκευή της γέφυρας, για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Εύβοιας έχει ήδη ξεκινήσει τη  διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων και την ένταξη του έργου στον προγραμματισμό, οι οδηγοί πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές όπως η επαρχιακή οδός Παππάδες-Αγδίνες-Γούβες μήκους 15 χλμ.
Παράλληλα, με 9 μισθωμένα μηχανήματα, συνεχίζονται καθαρισμοί σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και εντός των χωριών και οικισμών που επλήγησαν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος επισκέφθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες τις πληγείσες περιοχές, δήλωσε: «Ευχαριστώ το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας για την άμεση ανταπόκριση, και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμησίου, για την κατανόηση και υπομονή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κοντά στους πολίτες και θα πράξει όλα τα απαραίτητα προκειμένου να επανέλθει σε κανονικότητα ο τόπος μας το συντομότερο δυνατό»