ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΡΟ

Μια απλή έλλειψη μηχανημάτων του Δήμου ταλαιπώρησε και πάλι Ανθηδόνα και Κάνηθο

Περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων όπως η Ανθηδόνα και η Κάνηθος μένουν επί ώρες ή και μέρες χωρίς νερό, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί γεννήτριες ώστε σε περίπτωση βλάβης της ΔΕΗ, να να μην υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση.
Το πρόβλημα πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν και πάλι οι περιοχές Ανθηδόνας και Κάνηθου -  που υδρεύονται από την Παραλίμνη - ξέμειναν από νερό, γιατί για ακόμη μία φορά σημειώθηκε βλάβη  στο δίκτυο της  ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Θεοφάνης Σπανός, περιέγραψε την κατάσταση δηλώνοντας: "Για τη διακοπή ρεύματος στην Παραλίμνη που προκάλεσε τη διακοπή υδροδότησης στη περιοχή της Χαλκίδας, η ΔΕΔΗΕ επιχείρησε 3 φορές και δεν μπόρεσε να περάσει στο σημείο, για να επιδιορθώσει τη βλάβη.
Ζητήσαμε τη συνδρομή της Περιφέρειας, η όποια και ανταποκρίθηκε και ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να διορθωθεί το πρόβλημα.
Δεν έχουμε γεννήτριες για περίπτωση διακοπών. Έχουμε προγραμματίσει να αγοράσουμε, αλλά περιμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης. Δυστυχώς είναι τέτοιος ο τύπος τους που δεν μπορούμε να νοικιάσουμε."

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Ωστόσο ακόμη και η ΔΕΥΑΧ, δεν έχει καμία ενημέρωση για το πότε θα συμβεί αυτό, ώστε να προσδιορίσει πότε θα  επανέλθει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ήσαν σε κατάσταση εκνευρισμού.

Ο Δήμος ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του:
"Σας ενημερώνουμε ότι η διακοπή της υδροδότησης σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνος και της Κανήθου οφείλεται σε βλάβη της ηλεκτροδότησης (καλώδια της ΔΕΗ) στην περιοχή των Ούγκρων.
Λόγω της κακοκαιρίας, η πρόσβαση από τα αρμόδια συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής και γι’αυτό τον λόγο ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, φροντίζει για τη διάνοιξη του δρόμου και ειδικό όχημα από την περιφερειακή ΔΕΔΔΗΕ από την Λαμία κινείται προς την τοποθεσία, για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση".

ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση όταν η βλάβη αποκαταστάθηκε αναφέροντας ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ αποκατέστησαν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΧ στις περιοχές Ούγγρων (Παραλίμνη) και Ερίων:
"Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ ήδη έθεσαν σε λειτουργία όλα τα συστήματα για την υδροδότηση όλων των περιοχών του Δήμου μας. Επειδή χρειάζεται χρόνος για την πλήρωση των τροφοδοτικών αγωγών και των δεξαμενών νερού, εκτιμούμε ότι η αποκατάσταση της υδροδότησης σε όλες τις περιοχές της Χαλκίδας και της ΔΕ Ανθηδώνας θα γίνει σταδιακά από τώρα και για τις επόμενες 4 με 5 ώρες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση".

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ
Χωρίς νερό ξέμειναν και τα Ψαχνά και η Καστέλλα. Αιτία είναι μία σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης που εντοπίστηκε στην περιοχή Καλκαντρί. Συνεργείο του Δήμου προσπάθησε να επισκευάσει τη βλάβη. Ωστόσο, επί ώρες νερό δεν υπήρχε.