ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΝΤΡΟΠΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΝΤΡΟΠΗ

Αδιανόητη εγκατάλειψη περιγράφει την αδυναμία συντήρησης - κατασκευής του δρόμου προς την Κύμη

Η επισήμανση Μίλτου Χατζηγιαννάκη ότι ο δρόμος προς την Κύμη είναι εδώ και 30 χρόνια βαριά προβληματικός, περιγράφει την αδιανόητη για τον νομό έλλειψη υποδομών. 
Η Εύβοια, ειδικά στο οδικό της δίκτυο δεν έχει ούτε ένα σύγχρονο δρόμο, με αποτέλεσμα να πλήττονται σοβαρά δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η μεταφορά αγαθών, ακόμα και η κρίσιμη μεταφορά ασθενών από τα συχνά θανατηφόρα τροχαία.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης έχοντας διατελέσει δήμαρχος Σκύρου, έχει χρησιμοποιήσει άπειρες φορές τον δρόμο και περιγράφει όχι μόνο την κακοτεχνία και την προβληματικότητα του αλλά και την εξοργιστική αδιαφορία των κεντρικών κυβερνήσεων, να αποδώσουν σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό νομό τις υποδομές που του αξίζουν.
Από την άλλη, ένας άλλος γνώστης της κατάστασης ο νυν Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αποφάσισε να παρέμβει όσο καλύτερα γίνεται. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας έχει εκκινήσει σημαντικές και άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών και την προστασία του οδικού άξονα από περαιτέρω διάβρωση, προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο και εφόσον η εξέλιξη των φαινομένων το επιτρέψει σε κυκλοφορία.
ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Στο μεταξύ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα, μέσα από την έγκριση χρηματοδότησης έργου  αντιμετώπισης καταπτώσεων-κατολισθίσεων στο τμήμα Παραλία Οξυλίθου-Πλατάνα, συνολικού προϋπολογισμού € 15.320.000.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ... BYPASS
Θυμίζουμε τηναπαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της επαρχιακής οδού Παραλία Οξυλίθου – Πλατάνα, από προχθές Τρίτη, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε στην περιοχή τις πρωινές ώρες η οποία είχε ως συνέπεια και τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό τριών αστυνομικών που επέβαιναν σε διερχόμενο όχημα τη στιγμή εκείνη.
Το συμβάν αυτό ήρθε να προστεθεί στις σημαντικές καθιζήσεις, που έχει υποστεί το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα από τους σφοδρούς κυματισμούς που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κακοκαιριών «Ζηνοβία» και «Ηφαιστίωνας».
Η κίνηση των οχημάτων από και προς την Παράλια Κύμης (λιμάνι) διεξάγεται πλέον μέσω της οδού Πλατάνα- Μεντούλη- Διασταύρωση με Ε.Ο. 6 (Γέφυρα Σκοτεινής)- Κονίστρες- Χάνια Αυλωναρίου. Εναλλακτικά, και μόνο για επιβατικά Ι.Χ., μπορεί να χρησιμοποιείται και η επαρχιακή οδός Χάνια Αυλωναρίου- Γέφυρα Οξυλίθου- Οξύλιθος- Πλατάνα.