ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ07102020

Πεμ, 09 Ιουλ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Αποκατάσταση ζημιών σε όλες τις κατοικίες που επλήγησαν από πλημμύρες στους Δήμους Ιστιαίας και Μαντουδίου

Σχεδόν 18 μήνες μετά από τις μεγάλες καταστροφές που επέφεραν πλημμύρες σε Ιστιαία και Μαντούδι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξήγγειλε την έναρξη της οριοθέτησης περιοχών και τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια των εν λόγω περιοχών.
Οι καταστροφές σημειώθηκαν στις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 σε περιοχές των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μόνο στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, στα χωριά και στο οδικό δίκτυο, στις καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, οι ζημιές που προκάλεσαν οι καταιγίδες έφτασαν μέχρι την ολική καταστροφή. Ο ποταμός Κηρέας, οι παραπόταμοί του και τα δεκάδες ρέματα φούσκωσαν, υπερχείλισαν και σκέπασαν νοικοκυριά και χωράφια, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν.
Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου διακόπηκε, ενώ πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε το Προκόπι.
Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Υπερχείλισε ο ποταμός Ξηριάς με συνέπεια να κλείσουν οι επαρχιακοί δρόμοι γύρω από την Ιστιαία προς Αγιο Γεώργιο, Καμάρια, Ωραιούς, νέο Πύργο. Παράλληλα η ένταση των φαινομένων επεκτάθηκε και στο Πευκί, το Ψαροπούλι και άλλες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποστεί κτιριακές ζημιές (αφορά μόνο κατοικίες), μπορούν να ενημερωθούν από το σχετικό ΦΕΚ που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί για τις προθεσμίες, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διενέργεια αυτοψίας από την αρμόδια Υπηρεσία καθώς και τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

INFO: Αρμόδια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)., Ταχ. Δ/νση: Ι. Κόνιαρη 43 & Λ. Κατσώνη, 114 71 ΑΘΗΝΑ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 87 04 707, -711, -732

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ