ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Καταστροφές με δρόμους απροσπέλαστους, αποκλεισμός περιοχών και κτιρίων, στη δύσκολη εποχή του κορονοϊού...

Μεγάλες πληγές αφήνει η έκτακτη κακοκαιρία στην Εύβοια, με δρόμους αδιάβατους, κτίρια και αγροκτήματα πλημμυρισμένα και δεκάδες συνεργεία να επιχειρούν με κακές συνθήκες για να αποτρέψουν τα χειρότερα.  
Δήμοι και Περιφέρεια έχοντας την περσινή κακή εμπειρία των πλημμυρών είχαν φέτος προετοιμαστεί αλλά οι καταστροφές δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έντονα προβλήματα από κατολισθήσεις και πλημμύρες έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο τους Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.
Συνεργεία του δήμου προσπάθησαν να απομακρύνουν κορμούς δέντρων και μεγάλες πέτρες που έχουν πέσει πάνω στον δρόμο από Λίμνη προς Μονή Γαλατάκι. Επίσης πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες περιοχές. Η διέλευση των οχημάτων στη θέση του ποταμού Γεράνια στο χωριό Ροβιές και στη θέση Πουρνάρι στο δρόμο Κερασιά-Όσιο Δαυΐδ έχει απαγορευτεί λόγω πλημμύρας.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε:
"Ο Δήμος μας πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μαζί με την Περιφέρεια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν".
Οι πλημμύρες πλήττουν και τον οικισμό Μουρτερης στην Οκτωνιά Ευβοίας, ενώ στην περιοχή επιχειρεί η εθελοντική ομάδα της Οκτωνιάς με 3 οχήματα και 1 τρακτέρ που διαθέτει απεγκλωβίζοντας τον κόσμο από τα σπίτια.
Ωστόσο και σε άλλα σημεία της Εύβοιας έχουμε καταστροφές και προβλήματα. Για παράδειγμα, ο δρόμος που οδηγεί προς την παραλία Κορασίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου έχει κοπεί τελείως. Ένα σημαντικό κομμάτι του έχει καταρρεύσει.
Ακόμη, ο πρόεδρος της κοινότητας Άνω Βάθειας Παναγιώτης Μακρής ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής  ότι λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων πού παρουσιάστηκαν, ο δρόμος Άνω Βάθειας Αγίου Νικολάου στην 1,4 χιλιομετρική θέση, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος είναι κλειστός.
Ο ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν φέρει πολλά προβλήματα στην Στερεά Ελλάδα. Στην Εύβοια κόπηκε στα δύο ο δρόμος Λίμνης-Μονή Γαλατάκι. Ωστόσο και πολλά ακόμη μέρη της Περιφέρειας αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις από την έντονη βροχόπτωση και τις κατολισθήσεις.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός βρέθηκε στην Κωπαΐδα όπου τα νερά έχουν ανέβει αρκετά. Όλη η Περιφέρεια βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. Μηχανήματα και συνεργεία της Περιφέρειας δεν έχουν σταματήσει όλο το βράδυ και το πρωινό τη λειτουργία τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ο ίδιος δήλωσε: "Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ξανά τη Στερεά, με τα ποτάμια να κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού. Η Κωπαΐδα έχει πλημμυρισμένες εκτάσεις, αλλά είναι καλά δουλεμένη και πλέον ασφαλής.
Είμαστε επιτόπου και επιχειρούμε παντού".