ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Τέσσερις προτάσεις προς τις αρχές

Τέσσερις προτάσεις προς τις αρχές

Κ. Μπασδέκης: Πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές στην Κύμη κ.α.

Με αφορμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου Ευβοίας, δήλωσε τα εξής:
«Πρόκειται για σοβαρές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και της περιφέρειας για ζητήματα που έχουν αναδειχθεί από καιρό και αφορούν την προστασία του λαού από καιρικά φαινόμενα. Με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και καταστήματα αλλά και δημόσιες υποδομές, όπως το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο.
Τόσο η περιοχή της Κύμης – Αλιβερίου, όσο και υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, έχουν επισημανθεί από το παρελθόν ως επικίνδυνες για τέτοιου είδους φαινόμενα. Παρόλα αυτά τα κονδύλια που διατίθενται είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.
Επειδή η προστασία του λαού από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζεται στη λογική "κόστους- οφέλους", επαναλαμβάνεται διαρκώς ότι πρόκειται για ακραία φαινόμενα που δεν μπορούν να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν, αναπαράγοντας το αφήγημα της "ατομικής ευθύνης" όπως και στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.
 Θα πρέπει άμεσα:
Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι Δημοτικές Ενότητες που έχουν πληγεί, ώστε να επιταχυνθούν οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ή άλλα κρατικά κονδύλια.
Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στις υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο
Να διατεθούν τα αναγκαία κονδύλια για διάνοιξη και καθαρισμό ρεμάτων στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού που θα αφορά την προστασία του λαού από πλημμύρες, φωτιές και κάθε φυσικό φαινόμενο».