ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Μεγάλο έργο άρδευσης 30.000 στρεμμάτων από τον Λήλαντα

Μεγάλο έργο άρδευσης 30.000 στρεμμάτων από τον Λήλαντα

Σήμερα Δευτέρα το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θα βρίσκονται στη Γέφυρα Αφρατίου για την ανακοίνωση της «Κατασκευής έργων άμεσης αποκατάστασης αρδευτικού καναλιού Καλαποδιού ποταμού Λήλαντα». 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.560.000,00 € και περιλαμβάνει την αποκατάσταση της λειτουργίας του αρδευτικού καναλιού του Ποταμού Λήλαντα και συγκεκριμένα στις θέσεις:

1)υδροληψίας απόληψης ύδατος, έργων εισόδου και προσαγωγής του στην αρδευτική διώρυγα παράλληλα με τα συνοδά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της κοίτης και
2) εξόδου από την αρδευτική διώρυγα και σύνδεση του κατάντη άκρου της με την κεφαλή του αρδευτικού δικτύου Αμπολών, δια μέσω τεχνικού έργου διάβασης του ποταμού για τη μεταφοράς της παροχής.
Ο στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας, μελετώντας και αντιμετωπίζοντας τις προβληματικές καταστάσεις και συνθήκες που οδήγησαν στην αστοχία και καταστροφή των έργων εισόδου και εξόδου του υδραύλακα και της διάβασης της κοίτης μέχρι το σημείο σύνδεσης με το αρδευτικό δίκτυο.
Ο περιορισμός και αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων με ανάσχεση της πλημμυρικής ροής θα γίνει με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα και τοπικά έργα διευθέτησης και διαχείρισης της ροής.
Η αρδευτική διώρυγα κατασκευάστηκε με σκοπό να εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής (περί τα 30.000 στρ) και τα έργα αποκατάστασης της θα οδηγήσουν στη λειτουργία της και την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών