ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06232021

Τρι, 22 Ιουν 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ... INTERNET

Η ΕΥΒΟΙΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ... INTERNET

Γιατί ο κ. Ζεμπίλης έθεσε το θέμα σε συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό κ. Πιερρακάκη

Στη Βουλή ετέθη προ ημερών το θέμα της οδικής παράκαμψης Χαλκίδας με την υπόμνηση ότι "η Εύβοια έχει το παλαιότερο και χειρότερο οδικό δίκτυο στη χώρα". 
Αν προσθέσει κανείς τα ξεπερασμένα λιμάνια της αν και νησί, την έλλειψη σύγχρονων νοσοκομείων και πολλά άλλα - η λίστα είναι μακρά - το συμπέρασμα είναι ότι ο νομός υποφέρει επί δεκαετίες από τις κάκιστες υποδομές της, κάτι που έχει σοβαρές και μόνιμες επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.

Ξαφνικά έγινε γνωστό ότι πέραν των γνωστών διαχρονικών ελλείψεων, η Εύβοια υστερεί και στο... internet! H έλλειψη αυτή διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων στα Σχολεία όπου μαθητές σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν λόγω κακού δικτύου!
Ακριβώς αυτό το πολύ σημαντικό θέμα των ψηφιακών ανισοτήτων μεταξύ αστικών και επαρχιακών περιοχών, που έχουν ως συνεπακόλουθο έντονες κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις, έθιξε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε συζήτηση στη Βουλή, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.
Για να τεκμηριώσει την άποψη του, ο κ. Ζεμπίλης έφερε ως παράδειγμα τα προβλήματα συνδεσιμότητας που παρατηρούνται στη Δημοτική Ενότητα Καφηρέως στην Καρύστο, που είχαν ως αποτέλεσμα να είναι προβληματική η τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθώς και την περιοχή του Αλμυροποτάμου, που αν και τουριστική, δεν έχει εύκολη, άμεση και γρήγορη πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Υπουργό για το έργο "Κοινωνία της Πληροφορίας", για το αγροτικό ίντερνετ, ιδιαίτερα για την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, όπου πολλές περιοχές βιώνουν ένα ιδιότυπο ψηφιακό αποκλεισμό.
Ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, αξιοποιώντας πλέον και τις δυνατότητες ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Με αυτόν τον τρόπο και μέσω της ψηφιακής προβολής, είπε, υπάρχει ευκαιρία ανάδειξης νέων τουριστικών περιοχών. Η Εύβοια όμως αν και πληρεί όλα τα κριτήρια για να αναδειχθεί αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο ως τουριστικός προορισμός, καθώς έχει εύκολη προσβασιμότητα και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου αριθμού επισκεπτών, σε κάποιες περιοχές της δεν υπάρχει στον διεθνή ψηφιακό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ