ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ▶ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

▶ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" χρηματοδοτεί μελέτες και έργα που έχουν καθυστερήσει - Μεγάλη η συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου και οι τεχνικές υπηρεσίες ώστε σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομών που επί χρόνια καθυστερούν και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή.
"Εργαλείο" αυτής της δυναμικής προώθησης των έργων είναι το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", που είναι μία μετεξέλιξη του προγράμματος «Φιλόδημος». Δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να λύσουν χρόνια και μεγάλα προβλήματα, υποδομών, λύματα, ύδρευση, κτίρια, αγροτική οδοποιία και απορρίμματα.
Για να ετοιμαστεί όμως κάθε ένα έργο από αυτά που εκκρεμούν είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες που πρέπει να εκπονήσουν νέες μελέτες για έργα, να επιβλέψουν έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, αλλά και να σταθούν στο πλευρό των δημοτών, επιλύοντας μία σειρά υποθέσεων τους.
Για τις μελέτες που εκπονούνται, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκείνα που δρομολογούνται να γίνουν και τα έκτακτα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο δήμος μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν διάφορες περιοχές κυρίως στις υποδομές, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Μπαράκος στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm. Ενδεικτικά:
- Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχτηκε ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός της Κύμης ο όποιος έχει προϋπολογισμό γύρω 1.000.000€ και προβλέπει την κατασκευή εξ ολοκλήρου του βρεφονηπιακού σταθμού από την αρχή μέχρι και τον εξοπλισμό του.
 - Περίπου ίδια περίπτωση, είναι και το καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα το οποίο και αυτό είναι μία πρόταση ώριμη που είχαμε υποβάλει, η οποία δεν είχε προχωρήσει γιατί στο πρόγραμμα του υπουργείου, υπήρχε ένας προϋπολογισμός ο οποίος είχε εξαντληθεί.
- Οι υποδομές ύδρευσης. Ήδη εκπονείται μία μελέτη για αντικατάσταση και νέα χάραξη για το δίκτυο Ύδρευσης της Κύμης. Το νερό που έρχεται στην Κύμη, περνάει μέσα από τα χωριά με συχνές βλάβες.
- Επείγει η ύδρευση του Καλάμου που είναι μία τουριστική περιοχή και έχει ανάγκη από ένα τέτοιο έργο, επίσης. Είναι ώριμη αυτή η μελέτη. Και ενδεχομένως και την περίπτωση του Τραχηλίου που και αυτό έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
- Τελειώνει η μελέτη του Βιολογικού τον Πετριών των Αγίων Αποστόλων. Είναι ώριμη, με περιβαλλοντική αδειοδότηση ενώ ταυτόχρονα εκπονούμε και την μελέτη των δικτύων. Δηλαδή, να συνδέσουμε τα χωριά με την εγκατάσταση.
- Στο πρόγραμμα «Τρίτσης», χρηματοδοτούνται Βιολογικοί Καθαρισμοί και σε περιοχές που είναι κάτω από 2000 κατοίκους.
Στο ερώτημα γιατό Ο δήμος φτιάχνει το Βιολογικό τον Πετριών και δεν χρηματοδοτεί τον Βιολογικό του Αλιβερίου ή το δεύτερο της Κύμης, η απάντηση είναι ότι Αλιβέρι και Κύμη θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
- Μια άλλη πρόσκληση, αφορά την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών αλλά και με τη χρήση νέας τεχνολογίας.
- Έργα στην αγροτική οδοποιία. Παρεμβάσεις σε κάποιους δρόμους που προς όφελος των επαγγελματιών που έχουν γεωργικές εκτάσεις. Να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε αυτές και αν χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να ασφαλτοστρώσουμε.
- Υπάρχουν ανάγκες και στις κτιριακές υποδομές. Γίνεται μία προσπάθεια μεγάλη και για το Διοικητήριο στο Αλιβέρι αλλά και για κάποια άλλα που θα ανακοινώσουμε αργότερα.
- Σε ότι αφορά τον ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου, από τον πρώην Δήμο Αυλώνος υπάρχει ώριμη μελέτη για τον Βιολογικό και μία μελέτη για τα δίκτυα. Θα προχωρήσει σύντομα.
- Για το δεύτερο ΒΙΟΚΑ της Κύμης, ο οποίος δεν θα είναι ΒΙΟΚΑ μόνο για την Κύμη στόχος είναι να καλύπτει όλη την περιοχή και τα χωριά και το παραλιακό κομμάτι. Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε με 4-5 μονάδες να καλυφθεί όλος το Δήμος.
- Το Κολυμβητήριο Αλιβερίου είναι στη φάση ολοκλήρωσης των μελετών. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έως το τέλος του χρόνου αρχές του επόμενου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες που αφορούν την κατασκευή του κολυμβητηρίου.
- Το Φράγμα των Μανικιών είναι βασικη προτεραιότητα. Είναι ένα έργο το οποίο το διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Απομένει μόνο μία μελέτη.
Με το εν λόγω Φράγμα, θα γίνει σταδιακά και μία αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα σε όλη την περιοχή ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια υπέραντλείται ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές και αυτό φυσικά θα σταματήσει όταν θα υπάρχει νερό. Είναι πάρα πολλά τα οφέλη.
Η περιοχή του Φράγματος, είναι μια πανέμορφη περιοχή και αν κατασκευαστεί το φράγμα θα έχει και μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ