ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ10072022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αφορούν τις καταστροφές από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου - Τι προβλέπεται

Έξι μήνες μετά τις καταστροφές από τη θεομηνία στο Ληλάντιο, ξεκίνησαν τα πρώτα έργα υποδομών για την αποκατάσταση σοβαρών ζημιών που επέφεραν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα της 9ης Αυγούστου 2020. 
Τα έργα αφορούν υποδομές, αναπλάσεις, αθλητικούς χώρους κ.α.

Για χθες Δευτέρα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει , στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων το έργο αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, αρχικού προϋπολογισμού 245.350,42 ευρώ.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν: Αποκατάσταση των πεζοδρομίων που έχουν υποστεί ζημιές, ανακατασκευή της παραλιακής οδού με ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης επί της παραλίας, σε σημεία βλαβών, αποκατάσταση αγωγών των δικτύων απορροής των ομβρίων υδάτων που εκβάλουν στην παραλία και βελτίωση, με επαύξηση, της επιφάνειας των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής στις καθέτους οδούς.
Επιπλέον εντός του μηνός Φεβρουαρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλα έργα, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί οι σχετικές διαδικασίες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων. Αυτά είναι:
    • Αποκατάσταση καθέτων οδών Λευκαντίου και Κάμπου Βασιλικού, Δ.Ε. Ληλαντίων, με αποκατάσταση και των αγωγών ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης, Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Χρυσανθέμων(παράλληλη της Ποσειδώνος - παραλιακής οδού) και των καθέτων οδών που καταλήγουν στην Ποσειδώνος, καθώς και ασφαλτόστρωση της οδού από το Λύκειο Βασιλικού έως την παραλία.
    • Αποκατάσταση Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού. Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης όλων των βλαβών, καθώς και ασφαλτόστρωση του περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή νέου ανοιχτού Γηπέδου μπάσκετ. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πλακοστρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και συνολικός ελαιοχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά. Οι μελέτες εκπονήθηκαν με συνεννόηση του μελετητή με τα Αθλητικά Σωματεία και τους φορείς.
    • Αποκατάσταση οδών και τοιχίων αντιστήριξης, πέριξ του ποταμού Λήλαντα, στον Άγιο Νικόλαο Δ.Ε. Ληλαντίων. Το έργο θα περιλαμβάνει αποκατάσταση όλων των τοιχίων κατά μήκος της οδού Μπουρτζίου, κατασκευή αγωγών ομβρίων καθώς και ασφαλτοστρώσεις των οδών που περιλαμβάνονται στη μελέτη.
    • Τέλος, ολοκληρώνεται η μελέτη της αποκατάστασης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Βασιλικού, η οποία γίνεται σε συνεργασία του μελετητή με την ομάδα Λήλα Βασιλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ