ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΑΦΡΑΤΙΟΥ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΑΦΡΑΤΙΟΥ

Παρά το κατεπείγον, έξι μήνες μετά δεν έχει δημοπρατηθεί η αποκατάσταση τους - Κάτοικοι σε απομόνωση

Τρεις Γέφυρες καταστράφηκαν στις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου αλλά έξι μήνες μετά δεν έχει καν δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης τους. 
Αποτέλεσμα κάτοικοι να βρίσκονται σε απομόνωση όπως συμβαίνει με την Γέφυρα Φύλλων
Τα παραπάνω αποκαλύπτει ερώτηση που υπέβαλλε προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο βουλευτής επισημαίνει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν ως απόρροια των δυσχερών οδικών συνδέσεων στην περιοχή, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν κατά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου οι τρεις προαναφερθείσες γέφυρες. 

 

Ο κ. Ζεμπίλης επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης του έργου το οποίο καθυστερεί παρά το γεγονός ότι Υπουργείο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη να επανέλθουν τάχιστα οι συγκεκριμένες οδικές υποδομές το ενέταξε ως Έργο Εθνικού Επιπέδου με τίτλο: «Επείγουσες παρεμβάσεις άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στην νήσο Εύβοια και ειδικότερα τη γέφυρα Βασιλικού, επί της Εθνικής Οδού 44, τη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα καθώς και τη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι»,.

 

Στην συνέχεια, εγκρίθηκε η δέσμευση του απαιτούμενου ποσού σε βάρος του προϋπολογισμού, ενώ προχώρησε και η διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης. Ακόμη έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του Έργου και ορίστηκε ο ανάδοχος.
Ωστόσο η γραφειοκρατία είναι στην Ελλάδα ανίκητη. Έχουν παρέλθει ήδη έξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και οι κάτοικοι εξακολουθούν να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες τους. Να γιατί ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.