ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ04172021

Παρ, 16 Απρ 2021 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Αιτήματα κατοίκων Λήλαντα

Αιτήματα κατοίκων Λήλαντα

Τι ειπώθηκε σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη

Την π. Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από αίτημα των Επιτροπών Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας, με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Κελαίδίτη και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών
Οι επιτροπές κατοίκων ζήτησαν αυτή τη συνάντηση επειδή ανησυχούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών τους. Όπως αναφέρουν, σχεδόν 7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί πλήρως από τα φερτά υλικά και τη λάσπη/άμμο.
Οι κάτοικοι ρωτούν γιατί η Περιφέρεια απέσυρε τα μηχανήματα και έλαβαν την απάντηση ότι η αποκατάσταση ανέβασε τον προϋπολογισμό πολλά εκατομμύρια πάνω από τις δυνατότητες τους, και γι αυτό να περιμένουν τις πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δεσμεύτηκαν πως για τις αποζημιώσεις, οι έλεγχοι ολοκληρώνονται και σύντομα θα δοθούν καταβληθούν.
Για την αποκατάσταση των οδών και γεφυρών, απάντησαν ότι μόλις έγινε ο διαγωνισμός και εκκρεμεί να γίνει η συμβασιοποίηση των έργων μέχρι Απρίλη, για να προχωρήσουν μετά οι εργασίες εφόσον δοθούν οι πιστώσεις από την κυβέρνηση.
Τέλος, για τις μελέτες, απάντησαν ότι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Δεν έχουν φτάσει στο σημείο να μελετήσουν την εκβολή του Λήλα για ενδεχόμενη διαπλάτυνση.