ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

"ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Καθυστερεί η σύμβαση του Τεχνικού Συμβούλου μπλοκάροντας το έργο

Βαλτωμένο παραμένει το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας, αφού η περαίωση των ανωτέρω συμβάσεων ανάθεσης έργου εξαρτάται από την εκτέλεση μιας νέας, τρίτης σύμβασης με τίτλο:
 «Ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, στην ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών». Η μελέτη αυτή, που αφορά στην εκπόνηση συμπληρωματικών Ερευνών & Μελετών και στην ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης, δεν έχει ακόμη ανατεθεί.  

 

Τα παραπάνω αποκαλύπτει ο Θ. Ζεμπίλης με ερώτησή του στη Βουλή. Ο Βουλευτής ζητά την επίσπευση των διαδικασιών, τόσο σε επίπεδο τεχνικών μελετών, όσο και της μελέτης κτηματολογίου, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του εμβληματικού αυτού έργου. Αναφέρει σχετικά: 

 

«Το εμβληματικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας - Ψαχνών, που εξήγγειλε τον Αύγουστο από την Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα στο επίπεδο των πιο σημαντικών προς δημοπράτηση έργων οδικών υποδομών της χώρας και πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής.  

Προκειμένου να καταστεί δυνατή το συντομότερο η δημοπράτηση του έργου, πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Πράγματι, από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ως σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο σε μια εργώδη και συστηματική προσπάθεια, έχει προχωρήσει, μεταξύ άλλων, και σε δύο επιπλέον συμβάσεις. 
 
- Η πρώτη με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τον έλεγχο της οδικής ασφάλειας (safety audit) της οριστικής μελέτης του τμήματος Νέα Λάμψακος – Ψαχνά του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών» και για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην εξασφάλιση της απαιτούμενης γης και στην ωρίμανση των σχετικών τευχών δημοπράτησης και του φακέλου δημόσιας σύμβασης για το υπόψη έργο». 
 
- Η δεύτερη με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην οριστικοποίηση του κόστους συμπληρωματικών τεχνικών έργων για την ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του τμήματος Νέα Λάμψακος – Ψαχνά του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών». 
 
Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την στατική μελέτη οκτώ τοιχίων αντιστήριξης μήκους 3,8 χλμ, όπως και την υδραυλική και στατική μελέτη του αντιπλημμυρικού αγωγού της Χαραυγής, μήκους  1.600 μ.