ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η πολύπλευρη δράση που έχει σχεδιαστεί και το master plan που "ροκανίζει" χρόνο

Ο χρόνος φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για την πλήρη ανασύνταξη στο Λιμάνι Χαλκίδας και την δυναμική του ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. 
Το λιμάνι της πόλης έχε ξεμείνει μακράν του εθνικού ενδιαφέροντος ενώ το master plan που μπορεί να το αξιοποιήσει μετρά ήδη χρόνια καθυστερήσεων.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε μόλις την π. Παρασκευή 12 στην τελική έγκριση από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Εύβοιας ΑΕ του τελικού σχεδίου της μελέτης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (MASTER PLAN) των λιμένων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας.
 
Η έγκριση έγινε με την ευρεία συμμετοχή θεσμικών φορέων και πολιτών που υπέβαλλαν τεκμηριωμένες προτάσεις και παρατηρήσεις στην διαδικασία της διαβούλευσης, τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, οι οποίες μελετήθηκαν και συνεκτιμήθηκαν από την ανάδοχο του έργου Τρίτων Α.Ε.. Όμως μιλάμε για μια διαδικασία που φαίνεται να ολοκληρώνεται 4 χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας, ήτοι τον Φεβρουάριο του 2017. 
 
Να σημειωθεί ότι οι βασικοί στόχοι του Οργανισμού που περιγράφονται στο master plan, έχουν ορίζοντα εικοσιπενταετίας (!) και είναι:
 
- Η μεταφορά του Εμπορικού λιμένα Χαλκίδος σε νέα μεγαλύτερη εγκατάσταση
- Η αποκλειστικά τουριστική και ναυταθλητική αξιοποίηση της λεκάνης του Νότιου λιμένα
- Η μεταφορά της Ιχθυόσκαλας και η μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε καταφύγιο σκαφών του Βόρειου λιμένα
- Η τουριστική ενοποίηση σε ένα ευρύ ενιαίο μέτωπο των υποδομών βόρεια και νότια της Παλαιάς γέφυρας
- Η συγκέντρωση σε νέο χώρο της παραδοσιακής ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας
- Η ένταξη της Νέας Λαμψάκου, του Λευκαντί και των Πολιτικών στον σχεδιασμό μας
- Η επέκταση της εγκατάστασης της Νέας Αρτάκης.
 
Ο φάκελος με το εγκεκριμένο σχέδιο θα κατατεθεί τώρα προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ούτως ώστε να εκδοθεί κατόπιν το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα.
 
Ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας κ. Ανδρέας Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, για την έγκριση, του master plan για τον σχεδιασμό και διαμόρφωση της Χερσαίας Ζώνης Βορείου και Νοτίου Λιμένα Χαλκίδας, αισθάνεται δικαιωμένος που έβαλε τις βάσεις ως διοίκησης, για μια σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξει την Χαλκίδα σε μια σύγχρονη πόλη.
 
Όπως εξηγεί, η προοπτική και προτεραιότητα της Διοίκησής του, ήταν να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον Εμπορικό Λιμένα Χαλκίδας διαμετακομιστικό κέντρο στην Κεντρική Ανατολική Ελλάδα όμορο στην Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων –Σχηματαρίου – Θηβών και την πόλη της Χαλκίδας με μια μεγάλη Μαρίνα αντάξια της θαλάσσιας γεωφυσικής της θέσης και της ναυτικής της παράδοσης και κληρονομιάς. Ακόμη σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: 
 
"... Όραμα μας ήταν να μετασχηματίσουμε τη Χαλκίδα σε μια πόλη που θα παράξει το δικό της λιμενικό προϊόν σε όλους τους τομείς της Ναυτικής αλυσίδας. Θα απαιτηθούν κεφάλαια και επενδυτικές συμπράξεις για να εξασφαλιστούν όλες οι επενδύσεις που είναι αναγκαίες. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και με τους υπόλοιπους φορείς που εκπροσωπούν την πόλη...".