ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΝΙΚΙΩΝ

ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ "ΧΑΡΤΙΑ" ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΝΙΚΙΩΝ

Παρά το μικρό κόστος ολοκλήρωσης έχει βαλτώσει - Θα έχει αποτέλεσμα η νέα  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς;

 
"Καταθέσαμε προτάσεις για στρατηγικά έργα υδατικής διαχείρισης, όπως ενδεικτικά τα φράγματα Μανικίων – Σέττας και Δομοκού". 
Αυτό δήλωσε ο Φάνης Σπανός, μετά την διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τον ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, τους Δημάρχους και Προέδρους των ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
Το Φράγμα των Μανικίων είναι ένα πολύπαθο και ανολοκλήρωτο έργο που διαρκώς παραπέμπεται στις καλένδες ενώ δυστυχώς στη συνείδηση των αρμοδίων αλλά και των πολιτών καταγράφεται ως μία ακόμη χαμένη υπόθεση.
 
Η σπουδαιότητα του έργου αφορά την άρδευση και ύδρευση της περιοχής, αλλά και το διέξοδο που θα δώσει στο τέλμα της τοπικής οικονομίας.
Η τελική πρόταση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του φράγματος Μανικίων, με την κατασκευή ταχυδϊυλιστηρίου και των δικτύων ύδρευσης για την περιοχή του πρώην δήμου Κύμης με δυνατότητα επέκτασης των δικτύων σε όλο το δήμο Κύμης Αλιβερίου και της περιοχής του πρώην δήμου Αμαρυνθίων. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 33 εκ. ευρώ
ΣΠΑΝΟΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΝΕΡΟ
 
Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός επαναφέρει το θέμα ολοκλήρωσης του Φράγματος Μανικίου, δηλώνοντας: "Αναδείξαμε χρονίζοντα ζητήματα πέραν του Φράγματος Μανικίου, όπως η ανάγκη για τον παραλίμνιο αγωγό λυμάτων Μόρνου απ’ όπου υδρεύεται η Αττική. Αλλά και για το πλαίσιο προστασίας της Υλίκης με τις περιμετρικές ζώνες.

Ενημερώσαμε για το έργο ύδρευσης που προωθείται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Λιχάδα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, αλλά και για τη βούληση της Περιφέρειας να συνδράμει με τις υπηρεσίες της τους Δήμους σε κάθε πεδίο.

Γιατί το νερό είναι το πιο βασικό ανθρώπινο αγαθό. Άρα και η πλέον στοιχειώδης «οφειλή» της Πολιτείας στον πολίτη".