ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιχειρείται η αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης το λιμένα 

Με πρόσκλησή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καλεί πλοιοκτήτριες εταιρίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη συμβάσεων διάρκειας 1 έως 5 ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση 122 δρομολογιακών γραμμών σε όλη την χώρα. 
Μεταξύ των 122 δρομολογιακών γραμμών προτείνονται και 4 νέες γραμμές με αφετηρία τον λιμένα της Κύμης και την σύνδεση του με λιμένες του Βορείου Αιγαίου.
 
Συγκεκριμένα ζητείται η καθιέρωση γραμμών από Κύμη προς Λήμνο, Μυριλήνη, Σκύρο - Χίο - Λέσβο και Σκύρο - Άγιο Ευστράτιο - Λήμνο. Με την σταδιακή βελτίωση της οδικής σύνδεσης του λιμένα της Κύμης θα αναδυθούν τα πλεονεκτήματα του, ως βασικού λιμένα εξυπηρέτησης του Βορείου Αιγαίου, τόσο σε επιβατικό όσο και σε εμπορευματικό τομέα, με προοπτική την σύνδεσή του και με τα παράλια της Μικράς Ασίας.
 
Η Κύμη παρέχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου, διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνητό λιμάνι της Ελλάδος, το οποίο  μπορεί να το προσεγγίσει κανείς οδικά. Από το λιμάνι της Κύμης η απόσταση για το ακριτικό νησί της Χίου είναι 112 ν. μιλια και της Μυτιλήνης 136 ενώ η αντίστοιχες αποστάσεις από τον Πειραιά είναι της τάξεως των 165 η ν. Χίος, 200 ν. μίλια περίπου  η ν. Μυτιλήνη και 152 ν. μίλια η Σμύρνη έναντι 230 από τον Πειραιά. Γίνονται λοιπόν σαφή τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης ενός τέτοιου συγκοινωνιακού άξονα που υποδιπλασιάζει τις αποστάσεις και μπορεί να  συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Βόρειου Αιγαίου και στην επικοινωνία  με την Μικρασιατική ακτή.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το 2014, είχε ολοκληρωθεί μεγάλο λιμενικό έργο την Κύμη, με το οποίο, έγινε η ολοκλήρωση των έργων της βόρειας (εσωτερικής) λιμενολεκάνης στο λιμάνι της Κύμης. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίστηκε η λειτουργικότητα του λιμανιού, που πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί οργανωμένα και σύγχρονα τις θαλάσσιες επιβατηγές – οχηματαγωγικές  και εμπορικές μεταφορές από και προς την Κύμη.

Στόχος του έργου είναι η πλήρης αξιοποίηση της βόρειας λιμενολεκάνης, η οποία φιλοξενεί καταφύγια αλιευτικών και τουριστικών σκαφών. Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν  εκτεταμένες επιχώσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί χώρος για τη στάθμευση – συντήρηση και διαχείριση σκαφών.