ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ

Σε όλους τους τομείς ο νομός υστερεί και η κεντρική εξουσία οφείλει να δει άμεσα την ολοκλήρωση τουλάχιστον των έργων που έχουν δρομολογηθεί

Η Εύβοια ασφυκτιά από την έλλειψη υποδομών που ξεκινούν από το θλιβερό ανύπαρκτο στην ουσία οδικό της δίκτυο και καταλήγουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών της και - δυστυχώς - στην οικονομική ζωή του νομού που επιβαρύνεται με κόστη και απώλειες ευκαιριών.
 
Η κατάσταση δεν είναι καλή γι αυτό και είχαμε μια σημαντική συνάντηση Κεδίκογλου, Ραβιόλου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα. Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών εντάξεων προς χρηματοδότηση των έργων και δράσεων που εκκρεμούν σε Αναπτυξιακά Προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Τόσο ο κ. Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ όσο και ο Δήμαρχος Καρύστου,  κ. Λευτέρης Ραβιόλος ππεριέγραψαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα κατά τη συνάντηση που είχαν την p. Πέμπτη, τις επείγουσες ανάγκες του νομού, "τουλάχιστον για τα έργα που έχουν ήδη εγκριθεί".

Οι χρηματοδοτούμενες δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, σε άξονες προτεραιότητας όπως: περιβάλλον, απασχόληση, ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών, ανακύκλωση, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, πολιτική προστασία, δημόσια υγεία, βελτίωση αστικού περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο της Καρύστου εντάσσονται έργα για την ύδρευση, για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, για  εξοικονόμηση ενέργειας σε αντλιοστάσια ύδρευσης και λυμάτων, καθώς και για την κατασκευή Φωτοβολαταϊκού Σταθμού.

Όπως επισημάνθηκε, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, στοχεύοντας στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για την υλοποίηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων,  που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική και εξομαλύνοντας, παράλληλα, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοΐού.