ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ;

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ;

Αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες ακτοπλοίας, η Νότια Εύβοια θα καταστεί σημαντικός θαλάσσιος κόμβος 

Ένα μεγάλο στοίχημα βιώνει η Κύμη και αφορά το Λιμάνι της. Αν τελικά υλοποιηθεί η πρόταση που είχε κάνει ο Δήμος για την εξυπηρέτηση και άλλων δρομολογιακών γραμμών από το λιμάνι της Κύμης τότε η Κύμη θα γίνει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στο ΒΑ Αιγάιο και θα αποκομίσει σοβαρά οικονομικά οφέλη. 
Μιλάμε για τέσσερις γραμμές που είναι: 
  1. Κύμη-Μυτιλήνη –Χίος
  2. Κύμη-Μυτιλήνη – Ψαρά-Χίος
  3. Κύμη-Μυτιλήνη-Οινούσες-Χιος
  4. Κύμη-Σκύρος-Β. Σποράδες-Βόλος
Αν υπάρξει ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες τότε η Κύμη θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντρικής Ελλάδος 
Η προσπάθεια του Δήμου να αξιοποιηθεί το Λιμάνι ξεκίνησε τέλη του 2019. Στο πρώτο έγγραφο του, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Κύμη διαθέτει το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο λιμάνι του Κεντρικού Αιγαίου το οποίο μετά τις τελευταίες μέσω ΕΣΠΑ εργασίες δημιουργίας νέου μόλου και εκβάθυνσης διαθέτει προβλήτα πολλών εκατοντάδων μέτρων η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα επιβατικά πλοία. 
Ο κ. Μπουραντάς από τότε περιέγραφε τα πλεονεκτήματα του λιμένα ζητώντας την αξιοποίηση του, η οποία θα αυξήσει και την τουριστική ροή.
Τότε εστάλη προς τους αρμόδιους του Υπουργείου και επιστολή που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου.
ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Το Υπουργείο με έγγραφό του έρχεται τώρα και προτείνει μεταξύ των 122 δρομολογιακών γραμμών σε όλη την Ελλάδα και 4 νέες γραμμές με αφετηρία τον λιμένα της Κύμης και την σύνδεση του με λιμένες του Βορείου Αιγαίου. 

 

Συγκεκριμένα, με πρόσκλησή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καλεί πλοιοκτήτριες εταιρίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης / συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας 1 έως 5 ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση αυτών των δρομολογιακών γραμμών.

 

Μετά το ενδιαφέρον του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς πήρε δημόσια θέση δηλώνοντας:

«Η αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης ήταν πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής όπως και η τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Το πρώτο θετικό βήμα μετά από ενέργειες μας έγινε μένει να υπάρξει και το ενδιαφέρον από τους πλοιοκτήτες για να υλοποιηθεί και να αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα και φυσικά να συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη τόσο του δήμου αλλά και του Νομού.»

Και o Αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου επισημαίνει:

«Ακόμα μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής παίρνει σάρκα και οστά. Αυτή τη φορά για το λιμάνι της Κύμης το οποίο πλέον μπορεί να αποτελέσει σημείο κατατεθέν για την περιοχή μας στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Ευχαριστώ το δήμαρχο για όλα».