ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06292022

Τρι, 28 Ιουν 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΣΩ 13 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΣΩ 13 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

Η Εύβοια (που δεν έχει αεροδρόμιο) θα προσελκύει τσάρτερ με δεκάδες σημεία από όλη τη χώρα

Η ίδρυση πέντε Υδατοδρομίων και οκτώ Υδάτινων Πεδίων που επίσης θα δέχονται υδροπλάνα, θα συμβάλει εκρηκτικά και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού, αφού στόχος είναι να εξυπηρετούν και πτήσεις charter. 
Ο εν λόγω σχεδιασμός του ΟΛΝΕ γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο η Εύβοια θα ενταχθεί δυναμικά και στις αεροπορικές συγκοινωνίες που μέχρι σήμερα έχει αποκλειστεί. 
Η σύμβαση του Αεροδρομίου Αθηνών απαγορεύει την ύπαρξη και λειτουργία άλλων αεροδρομίων σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων, συνεπώς η μόνη λύση που υπήρχε ήταν ένα αεροδρόμιο για τσάρτερ στη βόρεια Εύβοια. Και αυτή η προοπτική όμως ποτέ δεν προχώρησε λόγω διαφωνιών με τον αγροτικό κόσμο. Όμως τώρα, έρχονται τα υδροπλάνα, που θα ενισχύσουν δυναμικά τον τουρισμό μας.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης μίλησε στον EVRIPOS 9FM για αυτό το σημαντικά αναπτυξιακό σχέδιο. Ο κ. Γεροντίτης αρχικά εξήγησε τους λόγους που έχει καθυστερήσει η διαδικασία και στη συνέχεια ανέλυσε τα οφέλη για το Νομό.

«Όλη αυτή η διαδικασία ήταν αιωρούμενη για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν το δύσκολο θεσμικό πλαίσιο το οποίο υπήρχε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ήθελε συγκεκριμένες διαδικασίες αδειοδότησης, που ήταν πάρα πολύ χρονοβόρες» δήλωσε ο κ. Γεροντίτης και συνέχισε:

«Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ένας νέος νόμος, ο οποίος επέτρεπε να γίνει σε μία fast truck διαδικασία η αδειοδότηση των υδατοδρομίων, άνοιξε ο δρόμος να πάμε πολύ πιο γρήγορα και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την τελική υπογραφή από το Υπουργείο Μεταφορών ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η εταιρία στην οποία έχουμε κάνει παραχωρήσεις των χώρων, να κάνει τα έργα.

Δηλαδή, να βάλει τις πλωτές προβλήτες και να κάνει τους οικίσκους, ώστε αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο μας, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει η κατασκευή ή το πολύ τις πρώτες μέρες, τις πρώτες βδομάδες του 2022, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δούμε πτήσεις έως το καλοκαίρι του 2022.»

Να σημειωθεί, ότι θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και με άλλους Νομούς. «Να φανταστείτε ότι το Χαλκίδα-Κάρυστος θα είναι 15 λεπτά» είπε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και συνέχισε: «Αλλά δεν είναι αυτό το κρίσιμο. Το κρίσιμο είναι ότι οι πόλεις και τα λιμάνια της Εύβοιας, συνδέονται πλέον με ένα ευρύ δίκτυο υδατοδρομίων με αποτέλεσμα κάποιος από τη Χαλκίδα, να μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 
Η Χαλκίδα δε θα είναι ένα απλό υδατοδρόμιο. Θα είναι ένας κόμβος. Άνθρωποι που ζουν στο Βόρειο Τμήμα της Αττικής θα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρουν ένα υδροπλάνο από τη Χαλκίδα παρά να πάνε στο Φλοίσβο ή στο ΣΕΦ που θα έχει και εκεί υδατοδρόμιο. Άρα, πιστεύω θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα εμπορικό αντικείμενο σοβαρό, ώστε να γίνονται πάρα πολλές πτήσεις από τη Χαλκίδα.»
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ BOOM ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Σημαντική και ουσιαστική η λειτουργία των υδατοδρομίων αφού συμβάλλουν ουσιαστικά και στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού, με τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ να επισημαίνει «τα τελευταία 3 χρόνια λόγω πολλών ιδιομορφιών, η Εύβοια έχει ανέβει τουριστικά. Ο Covid έπαιξε ένα μεγάλο ρόλο, ώστε κάποιοι που πηγαίναν στα νησιά, να προτιμήσουν να κάνουν διαδρομή οδικώς, και να έρθουν στην Εύβοια για τουρισμό. Τώρα με ένα ευρύ δίκτυο όπως είπαμε και με πολλές γραμμές να συνδέουν τη Χαλκίδα με τις υπόλοιπες πόλεις και τα νησιά, πιστεύω θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό εισερχομένων τουριστών.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Γεροντίτης, παρόλο που ο ΟΛΝΕ έχει καταθέσει το φάκελο για την αδειοδότηση των πέντε υδατοδρομίων, μετά από συμφωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκτός από αυτά τα υδατοδρόμια, ξεκινούν και οχτώ υδάτινα πεδία.

«Τα υδάτινα πεδία δεν θα είναι υδατοδρόμια που έχουν σταθερές γραμμές και προγραμματισμένες, αλλά θα είναι κάποια σημεία στην Εύβοια, οχτώ για την ακρίβεια, που θα μπορούν να υποδεχθούν πτήσεις charter. Όπως το Μαντούδι, οι Ωρεοί, η Λίμνη, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Αλμυροπόταμος και το Μαρμάρι» είπε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και συνέχισε:

«Εκεί θα βάλουμε πλωτές εξέδρες και θα προχωρήσουμε στη χάραξη υδάτινων πεδίων, ούτως ώστε οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ναυλώσει ένα σκάφος και να μπορεί να προσθαλασσώνει εκεί. Άρα, στην πραγματικότητα ξεκινάμε για πέντε υδατοδρόμια και 8 υδάτινα πεδία. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, γιατί όταν μιλάμε για 13 σημεία πρόσβασης, με οποιοδήποτε σημείο στην Εύβοια να είναι προσβάσιμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ