ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η Ερέτρια φωνάζει για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Η Ερέτρια φωνάζει για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Τι ζητά από την ΔΕΗ με επιτολή του ο Δήμαρχος Ι. Δημητρόπουλος

Με έγγραφο του προς την ΔΕΗ Αλιβερίου, ο δήμαρχος Ερέτριας ζητά την εγκατάσταση γεννήτριας στην κοινότητα Σέτας μετά και τις τελευταίες αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Να σημειώσουμε πως η πρόεδρος της Σέτας σε συνεννόηση με τον δήμαρχο κύριο Ιωάννη Δημητροπούλου είχε κάνει έκκληση μέσω του evima.gr για την τοποθέτηση γεννήτριας στη Σέτα.

Η επιστολή του δημάρχου Ερέτριας προς την ΔΕΗ

"Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια έκτακτων καιρικών φαινομένων η Τοπική Κοινότητα Σέττας του Δήμου Ερέτριας μένει συχνά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ημέρες.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε τόσο τον προηγούμενο χειμώνα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα από τις 16 Δεκεμβρίου 2021 έως και σήμερα 17-12-2021 η βλάβη δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.
Η επικρατούσα κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας της έκθεσης των εναέριων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε εξωγενείς επιδράσεις, υπερβαίνει κατά πολύ το όριο του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ 50 160.

Οι ξαφνικές αυτές και πολύωρες διακοπές έχουν βαρύ οικονομικό κόστος, αλλά κυρίως θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται πλείστα προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, που αναγκάζονται να κλείσουν χάνοντας κέρδη, στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε καθημερινές ανάγκες και σε ευπαθείς ομάδες, αφού στην περιοχή διαμένουν άτομα συνδεδεμένα με ιατρικά μηχανήματα που η μη λειτουργία τους μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτα προβλήματα υγείας.
Κατόπιν των παραπάνω και επειδή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, προβλέπεται η συνέχιση των πολύωρων διακοπών ηλεκτροδότησης, οι οποίες σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων σας στην περιοχή δεδομένου ότι η ηλεκτροδότηση της Σέττας γίνεται μέσω Κρεμαστού, παρακαλούμε για την άμεση εγκατάσταση–τοποθέτηση μόνιμης γεννήτριας στην Τ.Κ. Σέττας. 
Το αίτημα αυτό έχει άλλωστε ήδη υποβληθεί με προηγούμενο έγγραφό μας ( το υπ’ αριθμ. πρωτ.11056/16-11-2020).

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή".