ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ H ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2022

H ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2022

Από τα έξι μεγάλα έργα που θα ξεκινήσει το Υπουργείο Υποδομών τα δυο είναι στη Στερεά Ελλάδα

Δύο μεγάλα έργα στη Στερεά Ελλάδα ξεκινούν άμεσα από τις αρχές του νέου έτους από τα έξι συνολικά που προγραμματίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Πρόκειται για σημαντικά οδικά έργα που θεωρούνται ώριμα και θα δημοπρατηθούν το 2022 καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα τα προκηρύξει μέσα στη νέα χρονιά.

H παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών θα προκηρυχθεί ως δημόσιο έργο με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Το μεγάλο οδικό έργο, συνολικού μήκους 26,2 χλμ. αποτελείται από τα τμήματα:

Τμήμα 1: «Υψηλή Γέφυρα – Νέα Λάμψακος», μήκους 2,5 χλμ περίπου, με αρχή στο ευβοϊκό τέλος της Γέφυρας Στενού.

Τμήμα 2: «Νέα Λάμψακος – Ψαχνά (Ι.Κ. Ψαχνών στη διασταύρωση με την υφιστάμενη Εθνική Οδό 77: Χαλκίδα – Ιστιαία – Αιδηψός – Λουτρά Αιδηψού) μήκους 16,7 χλμ

Το κόστος εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού άξονα με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Δεύτερο έργο προς δημοπράτηση στη Στερεά Ελλάδα, είναι το έργο Μπράλος-Άμφισσα μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και οκτώ ισόπεδους κόμβους, αφορά την κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα. Ενδιάμεσα έχει ήδη κατασκευαστεί η παράκαμψη της Γραβιάς. Το μήκος της συνολικής διαδρομής θα μειωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα.

Μέσα στο 2022 επίσης προγραμματίζεται η δημοπράτηση της φυσικής επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά. Το έργο μήκους περίπου 65χλμ και κόστους περί τα 250 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-207. Οι μελέτες τρέχουν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.