ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Σπανός: Τα Υδατοδρόμια αλλάζουν Εύβοια - Σκύρο

Σπανός: Τα Υδατοδρόμια αλλάζουν Εύβοια - Σκύρο

Συνάντηση του με Γεροντίτη, Μανιάτη, Αντωνόπουλο

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου.
 
Σκοπός των συναντήσεων, που έγιναν παρουσία και των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, ήταν η προετοιμασία και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την επιτάχυνση των αδειοδοτικών και άλλων διαδικασιών εγκατάστασης υδατοδρομίων.
 
Αναλυτικά, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας Σπύρο Γεροντίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μπάμπη Μανιάτη, συζητήθηκαν κορυφαία ζητήματα για την ανάπτυξη της Π.Ε. Εύβοιας και η συμβολή της Περιφέρειας σε αυτά, όπως η εξέλιξη του masterplan λιμένα Χαλκίδας, η μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα Χαλκίδας, αλλά και πλήθος κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως αλιευτικά καταφύγια κλπ.
 
Τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο, ο οποίος ταυτόχρονα με μια σειρά αναπτυξιακών έργων, έχει ήδη σε πλήρη ωριμότητα το υδατοδρόμιο του νησιού.
 
«Η Στερεά Ελλάδα ζει και οφείλει να ζει και από τις θάλασσές της! Γι’ αυτό, συνεργαζόμαστε με τον ΟΛΝΕ και τα Λιμενικά Ταμεία, ώστε να αναπτύξουμε ένα πλήρες, στοχευμένο και λειτουργικό δίκτυο από λιμάνια, τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια, μαρίνες και φυσικά υδατοδρόμια.
 
»Ειδικά στα υδατοδρόμια δίνουμε μεγάλη έμφαση, καθώς η έλευσή τους προορίζεται να αλλάξει ριζικά τον χάρτη τουριστικών μετακινήσεων, αλλά και επιβατικών μεταφορών. Βήμα βήμα, ξεδιπλώνεται και υλοποιείται ένα μεγάλο σχέδιο, που θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.