ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Η ΕΥΒΟΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Αυτό ειπώθηκε στη Βουλή - Μηδέν έργα υποδομών αν και είναι δίπλα από την Πρωτεύουσα - Ποια έχουν αναγγελθεί για το 2023

Μια μεγάλη αλήθεια για την Εύβοια, εκφωνήθηκε επιτέλους στην Βουλή των Ελλήνων και αφορούσε το σύνολο των κομμάτων, που έχουν την διαχρονικη βαριά ευθύνη γι αυτό: "Η Εύβοια είναι ένας τόπος που βίωσε μια ιδιότυπη απομόνωση από την έλλειψη υποδομών".
 
Την φράση είπε ο βουλευτής του νομού Θ. Ζεμπίλης μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2023 και κάνοντας μια εκτενή αναφορά και στο... ιστορικό πια έργο της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών που ξεκινά το 2023 και θεωρητικά θα τερματίζει την περίοδο της αδιαφορίας. Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα άλλα έργα "μιας ξεχασμένης Εύβοιας που χρειάστηκαν μεγάλες φυσικές καταστροφές για να την θυμηθούν".
 
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ευβοίας στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε αυτό το πλαίσιο και η Εύβοια, ο τόπος μου, βγαίνει από την ιδιότυπη απομόνωση, στην οποία είχε καταδικαστεί από την έλλειψη υποδομών προσβασιμότητας. Η παράκαμψη Χαλκίδας ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά.
 
Το μεγαλύτερο έργο που εκτελέστηκε ποτέ στο νομό δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιείται εντός του χρόνου. Και από τις αρχές του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα εμβληματικής σημασίας και σπουδαιότητας έργο, καθώς η περιφερειακή οδός θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης. 
 
Επίσης, σε φάση επικαιροποίησης και ωρίμανσης βρίσκονται και τα αναγκαία οδικά έργα των παρακάμψεων του Αλιβερίου, της Αμαρύνθου και του Βασιλικού, που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Καρύστου και της Κύμης.
 
Περαιτέρω, στην ίδια περιοχή εντάξαμε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Τρίτσης” το μεγαλεπήβολο έργο του φράγματος Σέττας – Μανικίων, με Π/Υ 41 εκ. ευρώ. Ένα έργο που θα αντιμετωπίσει ολιστικά τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας και ανομβρίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. 
 
Άλλωστε, στις μέρες μας τα έργα διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων και οι αγροπεριβαλλοντικές υποδομές, όπως το φράγμα των Ψαχνών, οχυρώνουν τις περιοχές απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε, τις τραγικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης τις αντιμετωπίσαμε και στη μεγάλη οικολογική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας. 
 
Σήμερα, είναι γνωστό ότι έχει εκπονηθεί ένα ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Με το master plan να προβλέπει 71 έργα και δράσεις, που εστιάζουν στο δάσος, τον πολιτισμό, το ανθρώπινο δυναμικό, την υγεία και τις υποδομές, συνολικού Π/Υ 380 εκ. ευρώ. 
 
Σε αυτό τον σχεδιασμό, κομβικό ρόλο κατέχει η αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα από την παράκαμψη Ψαχνών μέχρι την Ιστιαία, που σε σύντομο χρόνο αναμένεται να δημοπρατηθεί η μελέτη της. Βλέπουμε έτσι, ότι πυλώνας αυτής της πολιτικής είναι η ενίσχυση της υπαίθρου, η άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων και η διάχυση του πλούτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ